LIGE NU:

Simon Kollerup: Vi skal have ministeren på banen

- Det er under al kritik, at Fiskerikontrollen ikke tager den her situation alvorligt, siger Socialdemokratiets fiskeriordfører, der nu kræver svar fra ministeren.

Det er slet ikke i orden, den måde hollandske fiskere har ageret, efter de har ødelagt fiskeudstyr for 275.000 kroner hos en Thorup Strand-fisker. Det mener Socialdemokratiets fiskeriordfører, Simon Kollerup. 

Fiskerne har gentagne gange bedt Fiskerikontrollen komme på inspektion og tjekke de hollandske fiskere op til episoden og i den seneste uge, men intet er sket. Det har fået Simon Kollerup og i det røde felt. 

- Det her er noget af det mest alvorlige, vi har set de hollandske fiskere lave. Det er rockermetoder. Derfor er det også under al kritik, at Fiskerikontrollen ikke tager sagen alvorligt og viser sig, da sagen bliver anmeldt, og heller er der i dag (fredag, red.), så de kan få syn for sagen, siger han. 

Han stiller sig helt uforstående overfor, at den hollandsk fiskebåd, som var impliceret i hændelsen, kan losse fisk på havnen i Thyborøn uden skyggen af den danske fiskerikontrol. 

- Fiskerikontrollen skal være der og hjælpe de danske fiskere i den her situation, som antager en rockeragtig karakter. 

Han undrer sig også over, at de hollandske fiskere uhindret kan fortsætte fiskeri, der mistænkes for ikke at være lovligt. 

- Sagen er ikke ny. Mistanken om overfiskeri fra de hollandske bundtrawlere har stået på længe. Det er derfor underligt, at Fiskerikontrollen ikke reagerer. 

Nu skal det være slut, så Simon Kollerup tager straks sagen op på Christiansborg. 

- Jeg har i dag bedt fiskeriministeren lave en skriftlig redegørelse til Folketinget, der skal belyse, hvorfor Fiskerikontrollen ikke reagerer, når der er sådan et problem.

Men dermed helmer han ikke. Han lover, at fiskerne kommer til at se handling - allerede i begyndelsen af næste uge. 

- Nu skal det være slut med at snakke, for der sker ingenting. Mandag aften fremlægger Socialdemokratiet en række initiativer - for nu skal der ske noget i den her sag, slutter Simon Kollerup.