LIGE NU:

Våddragt frem for nissehue: Tre generationer padlede i Thy

Der er dem, som tilbringer juledagene ved veldækkede frokostborde. Og så er der vandhunde som familien Rasmussen, der tilbringer det meste af juleferien i våddragter, mens de dyrker deres passion for paddle surfing.

Det er vel nærmest så langt fra karrysild, snaps og pakkespil, man overhovedet kan komme.

Solen skinner fra en skyfri himmel, og temperaturen er kun nogle få grader i plus. Men våddragterne sørger for at holde Margit, Thomas og Mille varme - alt imens de stævner ud fra bredden af Vandet sø nogle kilometer fra Klitmøller. Og har de ikke allerede varmen, får de den hurtigt. Paddle surfing, der bedst kan beskrives som sejlads på et surfbræt med en pagaj, giver nemlig hurtigt sved på panden.

- Vi står tidligt op om morgenen. Og så skal vi bare på vandet i en fart, fortæller Thomas Stender Rasmussen og giver samtidig en rammende beskrivelse af, hvordan familien helst tilbringer deres juleferie.

- Bare det var mig

Hele familien - tre generationer - er nemlig alle bidt af den samme passion for paddle surfing. Hvad enten det er Margit på 73 år eller hendes barnebarn Mille på 10 år.

- Jeg synes, det er fantastisk at stå på vandet, siger Margit Pedersen om den hobby, der de seneste to år har fået familien til at investere i adskillige paddle boards, våddragter og andet udstyr.

En hobby, der tog sin begyndelse, da Thomas Rasmussen modtog et opkald fra sin mor, Margit. Hun havde fået øje på en ny hobby, som hun gerne ville prøve kræfter med.

- Og så tænkte jeg ’Fedt, lad os da få fat i sådan et board til hende,’ smiler han, mens mor Margit supplerer:

- Jeg har tit stået inde på stranden og set surferne og tænkt ’bare det var mig!’ Og så syntes jeg jo ikke, at jeg kunne stå og sige det ret mange gange, før jeg selv skulle prøve det.

Hobby er kommet for at blive

Margit Rasmussen bor til dagligt i Sæby, mens resten af familien bor i København. Derfor står den lige nu på fælles juleferie i Klitmøller, hvor samværet til vands er i højsædet.

Og hobbyen, hvor nissehuer i juletiden hurtigt bliver skiftet ud med våddragter, er kommet for at blive i familien.

- Jeg bliver ved, så længe jeg kan stå, slår Margit Rasmussen fast.

Hun har i øvrigt også for længst meldt sig ind i den lokale klub for paddle surfing i Sæby, hvor hun træner to gange om ugen.