LIGE NU:

Legetøjskæder går konkurs efter svigtende julesalg

Selskabet Top-Toy, der driver kæderne BR og Toys'R'Us i Norden, er erklæret konkurs. Enkelte butikker vil holde åbent, så julegaver kan blive byttet.

Er de fejlkøbte legesager til børnenes julegaver endnu ikke blevet byttet, er det nu med at holde tungen lige i munden.

Selskabet Top-Toy, der driver kæderne BR og Toys'R'Us i Norden, er nemlig blevet erklæret konkurs efter et svigtende julesalg. Det betyder, at kædernes i alt 87 butikker i Danmark lukker.

Konkursen kommer i kølvandet på, at Top-Toy den 30. november blev begæret under rekonstruktion. Den 21. december fik virksomheden godkendt en rekonstruktionsplan, men den har ikke været mulig at føre ud i livet.

- Vi var kommet langt, havde fået godkendt vores plan og har arbejdet i døgndrift på at skabe rammerne for en rekonstruktion af TOP-TOY, men i dag må vi erkende, at vi på grund af et svigtende julesalg ikke længere er i stand til at fortsætte rekonstruktionen, siger Top-Toys administrerende direktør Per Sigvardsson.

Enkelte butikker holder åbent

Konkursbegæringen betyder, at ledelsen af Top-Toy i dag er blevet overtaget af et kuratel, der nu får til opgave at realisere flest mulige værdier.

Det betyder, at de 87 butikker inden længe vil være lukkede alle sammen. Og derfor kan det haste med at få byttet børnenes julegaver.

- Vi kan dog oplyse, at visse butikker vil holde åbent, så kunder kan bytte varer til andre varer til udgangen af december, siger advokat Søren Aamann Jensen fra Kromann Reumert, der sammen med advokat John Sommer Schmidt fra Gorissen Federspiel er udpeget som kuratorer.

Baggrunden for Top-Toys alvorlige situation er øget digitalisering, flere konkurrenter og ændrede legevaner hos børn. Virksomheden tabte i seneste regnskabsår 149 millioner kroner på driften og måtte som konsekvens af rekonstruktionen nedskrive selskabets goodwill. Dermed landede selskabet på et negativt resultat på 2.031 milliarder kroner.

Kunderne kan finde information om, hvilke butikker der er åbne, på kædernes hjemmesider.

Værdiløse gavekort

OPDATERING: I alt 53 butikker landet over vil være åbne året ud - det gælder blandt andet BR i Algade i Aalborg og Toys'R'US i Skalborg. Resten af butikkerne lukker med øjeblikkelig varsel. Det skriver tv2.dk.

I de to butikker vil det altså være muligt for nordjyderne at bytte deres gaver indtil den 31. december. Det er dog ikke muligt at få pengene tilbage, ligesom gavekort heller ikke vil kunne indløses.

Pressetalsmand for Top-Toy, Lars Bo Kirk, oplyser i øvrigt, at der vil være stort udsalg i udvalgte butikker i januar, hvor kæderne altså skal forsøge at komme af med så meget af lageret som muligt. 

Det er endnu ikke fast besluttet, hvornår og hvordan udsalget kommer til at foregå.