Karen Brødsgaard stopper som træner i EH Aalborg. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Karen Brødsgaard fyret i EH Aalborg

Dameligaens bundprop, EH Aalborg, har med øjeblikkelig virkning stoppet samarbejdet med den tidligere OL-guldvinder Karen Brødsgaard.

I samarbejde med tv2.dk

Med blot tre kampe tilbage i dameligaens grundspil har EH Aalborg valgt at fyre cheftræner Karen Brødsgaard, der for bare seks dage siden blev præsenteret som kommende assistenttræner hos Jan Pytlick i Odense.

40-årige Brødsgaard kom til den nordjyske klub inden sæsonen fra den svenske herreklub Alingsås, og det var meningen, at hun skulle have færdiggjort sit arbejde i Aalborg.

Læs også EH Aalborg taber bundbrag i egen hule

I de foreløbige 23 ligakampe har klubben kun formået at skrabe fem point sammen, og dermed indtager de lige nu sidstepladsen, der sender dem direkte i 1. division. Aalborg har dog kun ét point op til Ringkøbing og en plads i et nedrykningsspil, og derfor stopper samarbejdet med Brødsgaard nu.

- Grundet vores resultatmæssige pointmangel nu og her, er vi nødt til som klub at se på, hvorvidt vi kan vende den situation, vi er havnet i. Her har vi som klub vurderet, at der skal ageres nu, hvis vi skal have muligheden for at blive i Ligaen, udtaler bestyrelsen i EH Aalborg i en pressemeddelelse.

Selv siger Karen Brødsgaard om afslutningen på samarbejdet:

- Jeg er enormt ærgerlig over, at jeg ikke nåede i mål med EH Aalborg, men jeg accepterer selvfølgelig fuldt ud beslutningen fra EH Aalborgs bestyrelse.

Assisttenttræner Søren Fisker overtager cheftrænerposten sæsonen ud.

Ligaens to dårligste hold mødes i næstsidste runde, hvor det tyder på, at kampen afgør, hvem der rykker direkte ned.