Seneste nyt:

Nordjyske Marco Sørensen hurtigst: Sikrer poleposition i Le Mans

Aston Martin #95 med Marco Sørensen, Nicki Thim og britiske Darren Turner starter forrest i GTE Pro-klassen i den 87. udgave af Le Mans.

Darren Turner pegede på Marco Sørensen. Som en tak og et tegn på, at det var den 28-årige nordjyde, der var årsag til de mange smil og krammere i en af Aston Martins garager i Le Mans sent torsdag aften.

Sørensen havde med tiden 3:48.000 i den tredje og sidste del af tidtagningen på den 13,626 kilometer lange Circuit de la Sarthe-bane sikret Aston Martin-bilen med nummer 95 poleposition i GTE Pro-klassen.

- Det er super dejligt. Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal sige, lød det fra Marco Sørensen til TV 2 SPORT umiddelbart efter tidtagningen.

Alligevel fandt han ordene til at kunne beskrive sin pole-omgang.

- Vi havde planlagt, at vi skulle ud og gå efter tiden, men så blev det hele lidt udskudt på grund af Q2, hvor vi havde et problem med nogle lejer i bilen, som rystede helt vildt. Så vi havde faktisk bagenden skilt ad, så jeg følte mig ikke rigtig varm til at gå ud og banke en tid ind.

- Men så kom jeg ud, prøvede at få ro på og prøvede at køre den her ultimative tid, hvor det sådan lidt er følingen, men stadigvæk fuldstændig på grænsen. Heldigvis havde jeg en BMW foran, så jeg kunne få lidt slipstream. Det var ikke meget, men vi kunne stadigvæk få det på alle fire langsider, og så sad alle svingene bare, hvor de skulle. Så det var perfekt.

Tog poleposition fra anden dansker

Danske Michael Christensen havde udsigt til at starte forrest i sin Porsche med nummer 92 efter den anden tidtagning, men den position fravristede Marco Sørensen ham tidligt i den sidste tidtagning.

Sørensen endte med at presse den grøngule Aston Martin rundt på banen 0,112 sekunder hurtigere end den røde Ford med nummer 67.

I Jan Magnussens gule Corvette med nummer 63 satte Antonio Garcia tredjehurtigste tid i klassen - 0,830 sekunder langsommere end Marco Sørensen.

Michael Christensen i Porsche #92 starter som nummer syv.

- Jeg vidste godt, at det var en god omgang, men man tænker altid, at de andre nok kommer senere hen. Og der var mange, der havde et forsøg. Der var næsten ikke nogen, der ikke prøvede, sagde Marco Sørensen.

- Men jeg er super glad på teamets vegne. Hvis du ser på det Le Mans, vi havde sidste år, hvor vi allerede på det her tidspunkt var måske fire sekunder efter og ikke havde noget som helst at køre for, så er det anderledes nu. Vi har sat bilen på poleposition og har alt at køre for. Nu skal vi bare sørge for, at bilen holder.

Med poleposition sikrer 'danskerbilen' sig ét VM-point. Foruden Marco Sørensen og den tidligere tredobbelte klassevinder Darren Turner sidder Nicki Thim bag rattet i bilen med nummer 95.

Sørensen og Thim er tidligere verdensmestre, da de i 2016 vandt GTE Pro-klassen i motorsportsserien FIA World Endurance Championship.

Sådan starter danskerne i Le Mans

Tallet i parentes er bilens startplacering i feltet. Der er 62 biler til start.

LMP2-klassen:

  • Nr. 10 (18): Anders Fjordbach og Dennis Andersen (High Class Racing)
  • Nr. 12 (20): David Heinemeier Hansson (Jackie Chan DC Racing)

GTE Pro-klassen:

  • Nr. 1 (29): Marco Sørensen, Nicki Thim (Aston Martin Racing)
  • Nr. 3 (31): Jan Magnussen (Corvette Racing)
  • Nr. 7 (35): Michael Christensen (Porsche GT Team)

GTE AM-klassen:

  • Nr. 15 (60): Michelle Gatting (Kessel Racing)

Se Le Mans direkte på TV 2 og TV 2 PLAY lørdag og søndag. 

Media Drop 051221 350 emfj

play Jørn og Birgit laver gravhøj i haven og begraver tidskapsler til eftertiden

40_percent

play Nyt anlæg skal producere brændstof ved hjælp af røg fra RenoNord

041217 brand hadsund brandbil

Overophedet olie skabte brand

def_thumb,50_percent

play Mandag bliver en blæsende og kold vinterdag

Media Drop 051221 350 emfj

play Jørn og Birgit laver gravhøj i haven og begraver tidskapsler til eftertiden

40_percent

play Nyt anlæg skal producere brændstof ved hjælp af røg fra RenoNord

Til forsiden

Til forsiden