Ny triumf for nordjyder: Aalborg er i pokalfinalen

Aalborg Håndbold er klar til pokalfinalen mod Mors-Thy efter en sejr over GOG, efter Alborg Håndbold slog GOG 35-31 i Jyske Bank Boksen i Herning i semifinalen i Final4-turneringen. Dermed er der lagt op til nordjysk finalekamp i morgen søndag.

17. december 2019.

Så langt skal vi tilbage for at finde den seneste GOG-sejr over Aalborg. Den stime blev forlænget lørdag eftermiddag, da Aalborg besejrede GOG med 35-31 i pokalsemifinalen.

Allerede efter få minutters spil kom fynboerne foran i kampen, men i løbet af første halvleg fik Aalborgenserne sikret sig en solid føring, som GOG ikke formåede at indhente, selvom den nordjyske føring en overgang var reduceret til blot to mål. Det ændrede dog ikke på kampens resultat, som blev en solid sejr til Aalborg Håndbold på 35-31.

Aalborg har haft en flot sæson, der har budt på et dansk mesterskab, en tabt finale i Champions League og nu en pokalfinale.

GOG fik ellers den bedste start på kampen og var foran med to mål flere gange - blandt andet ved bagspilleren Mathias Gidsel, som scorede til 6-4.

Men Aalborg åd sig tilbage i opgøret og scorede fire mål i træk og bragte sig foran 8-6.

Den føring slap nordjyderne ikke i resten af første halvleg. Tværtimod udbyggede Aalborg inden pausen til 17-13.

GOG kom aldrig helt tæt på igen

I anden halvleg reducerede GOG flere gange og kom tæt på en udligning - blandt andet ved 20-21 og 21-22.

Igen var det som om, at Aalborg kunne skrue lidt op for tempoet og kvaliteten. Med tre scoringer i træk kom nordjyderne foran 25-21.

Simon Gade stod godt for Aalborg i denne fase af kampen, og Aalborgs Buster Juul bragte kort efter det danske mesterhold foran med 28-23.

Anført af Mathias Gidsel gav GOG'erne aldrig op, men det lykkedes ikke at komme helt op og skabe spænding til slut.

Mathias Gidsel reducerede til 27-30, men Aalborg øgede kort efter bare til 32-27 med fem minutter tilbage.

Med et minut tilbage reducerede Mathias Gidsel med sin 14. scoring i kampen til 31-34. Tættere på kom GOG dog ikke.

GOG vil se tilbage på kampen med ærgrelse, da fynboerne i perioder af semifinalen havde muligheder for at komme tilbage i kampen.

Det hjalp dog heller ikke for GOG, at holdet brændte hele fem straffekast undervejs i kampen.

I søndagens pokalfinale skal Aalborg møde lokalrivalerne fra Mors-Thy, der overraskende vandt sin semifinale med 33-28 over Skjern Håndbold tidligere lørdag.