LIGE NU:

Sundhedsministeren klar til at skærpe forsamlingsforbud

Regeringen er klar til at tage flere slags værktøjer op af bæltet i forsøget på at komme COVID-19 til livs. Politiet vil holde mere øje med, om borgerne følger de skærpede retningslinjer.

Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke (S) er klar til at skærpe forsamlingsforbuddet. Det meddeler han på et pressemøde tirsdag.

- Det er meget vigtigt at sige, at de restriktioner, vi har indført, har store konsekvenser. Det ved vi godt. Og derfor er jeg også glad for at sige, at der ikke er nye restriktioner i dag.

- Men det er vigtigt at sige, at vi på ingen måder udelukker, at det kan blive aktuelt på et andet tidspunkt. Hvis vi går i den anden retning, kan det blive nødvendigt, siger han.

I den forbindelse nævner han et skærpet forsamlingsforbud som én af de muligheder, der ligger i "regeringens værktøjskasse".

Et andet værktøj kan være at indføre større brug af mundbind, lyder det fra ministeren. 

- Det er lige nu, vi skal holde fast. Og det er lige nu, at vi skal vise, at vi kan knække kurven, siger Magnus Heunicke.

Status på COVID-19 i Region Nordjylland

Sundhedsministeren: - Mister vi hastighedsvåbnet, kommer vi for sent

Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke (S) siger, at han føler med de erhvervsdrivende samt dem, der måtte have arrangeret store arrangementer:

- Det er helt afgørende, at vi kan agere hurtigt. Vi så det i Aarhus. Der reagerede vi hurtigt, og fik epidemien under kontrol. Og så løftede vi restriktionerne væk igen. Restriktionerne kan betyde meget for den enkelte, men det medfører, at vi ikke behøver at lukke hele samfundet ned igen, siger Magnus Heunicke.

Ministeren siger, at der er "tåget" de næste 14 dage frem, og at vi ikke kan sige noget om pandemien, og derfor ska lder være luft til at kunne reagere.

- Vi er nødt til at reservere handlekraft, hvis der sker en yderligere stigning. For hvis vi mister hastighedsvåbnet, kommer vi for sent, siger ministeren.

Politiet: - Vi kommer til at ændre taktik

Rigspolititichef Thorkild Fogde fortæller, at politiet vil være til stede i dagligvarebutikker, offentlige pladser og i restaurationsmiljøet for at sikre, at de nye restriktioner bliver overholdt.

Og så vil fokus også være på fitnesscentre over hele landet, lyder det:

- Vi kommer til at se mere på fitnesscentrene. De er i risiko for at sprede smitte.

Fitnesscentrene blev lukket i marts og åbnet igen i starten af sommeren.

Rigspolitichefen fortæller, at han "intet har til overs" for dem, der ikke ønsker at være en del af fællesskabet. Blandt andet dem, der arrangerer ulovlige piratfester, der bryder forsamlingsforbuddet.

- Vi kommer til at se på vores taktik i forhold til piratfester. Dem, der holder festerne, skal have en bøde. Men dem, der deltager, skal også. Der er kun ét budskab. Lad være, siger Thorkild Fogde.

I weekenden blev en piratfest i Københavns Sydhavn lukket. Kun arrangøren fik en bøde. De næsten 300 deltagere slap væk.

Sundhedsstyrelsen: - Vi er bekymrede for belastningen 

Både Sundhedsstylsen og sundheds- og ældreministeren opfordrer til, at ældre og svage får taget en influenzavaccine. Og så er der "en bekymring" for, at der er travlt både hos de praktiserende læger og på nogle sygehuse:

- Vi arbejder på at lave nogle vejledninger for, hvornår man skal kontakte egen læge. Hvornår skal man bestille en tid. Og hvornår kan man måske blive vurderet nogle andre steder, siger Søren Brostrøm.

- Og så skal vi selvfølgelig også overveje, hvordan de rigtige bliver testet og får et hurtigt svar. Derfor kigger vi på, hvordan de mest kritiske får et hurtigt svar. Men der er ingen tvivl om, at vi er meget bekymrede for den belastning, der er på systemet lige nu, siger direktøren.

Coronasituationen i Danmark

Sundheds- og Ældreministeriet har tirsdag indkaldt til pressemøde for at vende coronasituationen i Danmark og give en status på, hvordan det går.

De seneste dage har der været et lille fald i antallet af dagligt smittede. I slutningen af sidste uge var der mere end 600 smittede, og tirsdag er der registreret 392 smittede.

Det er det laveste antal daglige tilfælde, der er registreret de seneste 13 dage.

På tirsdagens pressemøde deltog:

def_thumb,50_percent

play Travlt som aldrig før: Rikkes butik blomstrer efter genåbning

Pooldækning: X Factor finale - vinderen findes, Martin Jensen

Gratis onlinekoncert fra toppen af AKKC’s scenetårn: Martin Jensen giver koncert i 35 meters højde

PH MA E-koncert fra Musikkenhus  Katinka Band S1E3 Still

play Få en på opleveren: E-koncert med Katinka på TV2 Nord

090421 Den med motorvejen.00_01_09_02.Still002

play Venstre vil kæmpe for den nordjyske del af Hærvejsmotorvejen

def_thumb,50_percent

play Travlt som aldrig før: Rikkes butik blomstrer efter genåbning

Pooldækning: X Factor finale - vinderen findes, Martin Jensen

Gratis onlinekoncert fra toppen af AKKC’s scenetårn: Martin Jensen giver koncert i 35 meters højde

PH MA E-koncert fra Musikkenhus  Katinka Band S1E3 Still

play Få en på opleveren: E-koncert med Katinka på TV2 Nord

Til forsiden

Til forsiden