Vingegaard sår tvivl om sit største våben

Danskerens restitutionsevner har været afgørende under hans to tidligere Tour de France-sejre.

Skal Jonas Vingegaard vinde Tour de France for tredje gang, kræver det formentlig, at han er løbets bedste rytter i den famøse tredje uge.

Det var han under sine to tidligere Tour-sejre, men Vingegaard er usikker på, om det kan gentage sig i år.

Det skyldes, at hans forberedelser til Tour de France blev forringet markant af styrtet i Baskerlandet Rundt, hvor han brækkede kravebenet, flere ribben og punkterede en lunge.

- Med styrtet ved jeg ikke, hvordan jeg har det i tredje uge. Det er mere den tvivl, jeg har nu. Jeg ved, jeg har et højt niveau og håber at vokse ind i løbet, men jeg ved ikke, hvordan jeg reagerer. Normalt ved vi, at jeg er god i tredje uge, men styrtet kan ændre ting, siger Vingegaard.

Tour-kaptajnens ord faldt på et pressemøde på løbets første hviledag mandag. Her fortalte Vingegaard, at de første ni dage med cykelløb er forløbet over al forventning.

Skal hente tidstab

Tidstabet til rivalen Tadej Pogacar lyder på 1 minut og 15 sekunder, mens Remco Evenepoel er 42 sekunder foran Vingegaard.

Team Visma | Lease a Bike har kalkuleret med, at han ville være bagud efter de første etaper, men det betyder også, at den tabte tid skal hentes tilbage senere i løbet.

På søndagens grusetape var Vingegaard flere gange i defensiven, men afværgede angrebene fra Pogacar.
På søndagens grusetape var Vingegaard flere gange i defensiven, men afværgede angrebene fra Pogacar.
Foto: Marco Bertorello / Ritzau Scanpix

Det mener Vingegaard fortsat er realistisk.

- Jeg håber, at jeg stadig har den restitutionsevne og har mulighed for at kunne blive bedre i løbet og være bedst i den tredje uge, siger han.

I 2022 udryddede Vingegaard al tvivl om sin Tour-sejr, da han vandt på bjerget Hautacam og siden blev nummer to på enkeltstarten. Sidste år kvitterede Pogacar med ordene "jeg er færdig, jeg er død", da danskeren kørte fra ham på 17. etape.

Skal noget lignende ske igen, er det afgørende, at Jonas Vingegaard kan drage nytte af sin helt store styrke, som er evnen til at restituere, mener TV 2 Sports cykelekspert Emil Axelgaard.

Nærmer sig sit gamle jeg

Visma-ledelsen har ikke lagt skjul på, at de er overraskede over Jonas Vingegaards niveau.


Seneste nyt

fra Nordjylland