Kamp om mandaterne i Thisted: - Jeg håber, der er plads til os begge

Torsten Schack stiller op for Venstre i Thistedkredsen, men samme gør den tidligere Venstre-borgmester, som stadig bor i Thy.

Gule, røde, orange og grønne mapper side om side, og stakkevis af hvidt papir vidner om en travl sensommer.

Efter 17 år på sit kontor på Christiansborg er det blevet til en hel del forhandlinger for Venstres Torsten Schack og, allerede i år, til en hel del lovforslag og papirer.

Torsten Schack er født i Vesthimmerland, opvokset i Thisted og har siddet i Folketinget siden 2007, valgt ind i Nordjyllands Storkreds. I dag bor han i Sorø, men stiller igen op i Thistedkredsen.

Og der bliver kamp om de borgerlige stemmer i Nordjylland, medgiver han.

- Jeg ved, at der skal kæmpes benhårdt for hver en stemme, det er der ikke noget nyt i. Man er da altid nervøs, når der er valgkamp, men jeg satser på, at vi fastholder mindst tre mandater i Nordjylland (Storkreds, red.), og jeg har en rigtig god fornemmelse i maven, siger han.

I 17 år har Torsten Schack haft kontoret her på Christiansborg. I år stiller han igen op og håber at thy- og morsingboer vælger ham ind.
I 17 år har Torsten Schack haft kontoret her på Christiansborg. I år stiller han igen op og håber at thy- og morsingboer vælger ham ind.
Foto: Karl Erik Lørup / TV MIDTVEST

Tidligere Thisted-borgmester stiller op

Lene Kjelgaard er én af de nye borgerlige kandidater i Thistedkredsen, hvor Torsten Schack stiller op.

Hun er tidligere Venstre-borgmester i Thisted Kommune, men skiftede i 2017 parti og stiller til det kommende valg op til Folketinget som kandidat fra De Konservative.

- Jeg håber på, at min fortid som borgmester kan få en betydning. Fordi det er den erfaring, jeg tager med, hvor jeg kan se, at der er nogle ting, som kunne være anderledes. Det håber jeg så også, andre kan se, siger Lene Kjelgaard fra Store Torv i Thisted, klædt i grønt og med en grøn flyer for Det Konservative Folkeparti i hånden. 

Hun erkender dog, at den tidligere partifælle Torsten Schack fra Venstre bliver en stor konkurrent.

- Det er rigtigt, at Torsten er en dygtig spiller, og en dygtig repræsentant fra Venstre i det her område, og han vil helt givet også få et godt valg. Men vi må tage kampen op, og vi har lidt andre ting, som vi går til valg på, så det kan være, at borgerne kan se dén forskel, siger Lene Kjelgaard.

Lene Kjelgaard var i dag på gaden i Thisted.
Lene Kjelgaard var i dag på gaden i Thisted.
Foto: Nanna Lykke Rasmussen

Selvom Torsten Schack nu har fået konkurrence af den tidligere borgmester er han fortrøstningsfuld.

- Også til sidste valg havde De Konservative en rigtig dygtig kandidat. Jeg tror situationen ved dette valg er lidt den samme. Der er benhårdt kamp om vælgernes gunst, og den håber jeg så, jeg kan gøre mig fortjent til igen, siger Torsten Schack Pedersen.

Langt fra Thy

Som nuværende folketingsmedlem er der nok at se til samtidigt med valgkampen, siger Torsten Schack.

Han suser ned af de træbelagt trapper med guldfarvede gelænder. På vej til møde i Finansudvalget torsdag, hvor der også er åbningsdebat i Folketinget.

- Det er lidt specielt at skulle være på Christiansborg under en valgkamp, men det er nu engang en del af jobbet. Der er åbningsdebat, og jeg skal jo passe mit job herovre.

Selvom han qua sit job på Christiansborg ofte er meget langt fra Thy og står overfor modstandere, som er bosat på egnen, så er han fortrøstningsfuld, og påpeger, at han så sent som onsdag var på at finde på gågaden i Thisted.

- Heldigvis er valgkampen lang, så der er god tid – og jeg glæder mig til at starte bilen og komme tilbage til Thy og Mors i morgen, siger Torsten Schack.

- Jeg håber, at thy- og morsingboerne kan se, at der er erfaring og indflydelse bag en stemme på mig. Men man skal altid være klar til at kæmpe med næb og kløer, og jeg er helt sikker på, at både V og K kan få et godt valg, og forhåbentlig er der plads til os begge to. 


Folketingsvalg 2022

Anne-Marie Jørgensen 11

Trods partileders afgang - nordjysk spidskandidat tror stadig på partiet

20221102-091238-L-2884x1923ma

Her er det endelige valgresultat - rød blok beholder flertallet

play Slut med valgkamp - nu rydder de unge op

021122 Stemme materiale fra valgsted Sæby talt op stkj 4073

Fejlagtige Sæby-stemmer flyttede rundt på mandater i hele landet

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland