Nordjysk Venstre-profil: Skal vi i regering, skal vi stille krav

Marie Bjerre (V) har det blandet med, at hendes parti eventuelt kan finde på at gå i regering med Socialdemokratiet. Det nordjyske folketingsmedlem lægger vægt på, at man husker at stille krav.

Marie Bjerre understreger, at hun har enorm stor tillid til sin formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Samtidig siger den nordjyske Venstre-politiker, at hun synes det er vigtigt, at Venstre sælger sig dyrt, hvis partiet skal indgå i et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet. Hun fortæller, at det er med blandede følelser, hun ser på ideen om en bred regering.

quote Jeg synes det er vigtigt, at man også tænker på, at partiet Venstre skal kunne vokse sig stort ved næste valg.

- Marie Bjerre (V).

- Det er klart, at når man har haft så stort et valgnederlag, som Venstre har haft, så er der nogle bekymringer for, om vi kan blive glemt i sådan en regering. Og det er bare for at være helt ærlig. Det bliver man nødt til at adressere. Der er store udfordringer. Og så er det jo helt afgørende, at man kan få god Venstre-politik gennemført, siger Marie Bjerre.

Genvalgt i Himmerland

Venstre-politikeren blev for tre uger siden genvalgt til Folketinget. Hun var igen stillet op i Himmerlandskredsen og fik 9744 personlige stemmer. 1125 flere end ved valget i 2019.

Dermed taler nordjyden, der er er sit partis klimaordfører, og i sidste uge var med til forhandlinger i Statsministeriet, med en vis tyngde. Og tør godt mene noget også om tankerne om en eventuel SV-regering.

- Min personlige holdning er, at Jakob (Ellemann-Jensen, red.) finder den løsning, som er rigtig for partiet. Det er ham, der sidder ved bordet. Det er ham, der kender de drøftelser, der er. Det gør jeg ikke, siger Marie Bjerre.

- Men jeg synes det er vigtigt, at man også tænker på, at partiet Venstre skal kunne vokse sig stort ved næste valg.

- Jeg synes fokus skal være på, at vi er et stort borgerligt folkeparti. Fordi, det er vigtigt at have i blå blok. Det er vigtigt for Danmark. Om det kan balanceres, det må tiden vise, siger Marie Bjerre.


Seneste nyt

fra Nordjylland