LIGE NU:

Unge morsingboer laver corona-venligt kulturmøde

Årets kulturmøde på Mors bliver online. Det har fået en gruppe unge til at savne det fysiske arrangement, og derfor laver de nu deres eget.

Kulturmødet på Mors plejer at være et af årets helt store højdepunkter for den kulturinteresserede del af befolkningen på Limfjordsøen. I år ville coronapandemien det anderledes, og derfor foregår Kulturmødet i stedet online.

Det er dog ikke helt tilstrækkeligt for en gruppe unge morsingboer, og derfor har de været ved at stable Ung Kult Camp på benene. Det er en slags corona-venlig festival, som kommer til at strække sig over to weekender i august, og som vil byde på forskellige kulturelle arrangementer såsom koncerter og debatter.

- Det kom på banen, da Kulturmødet lige pludselig blev virtuelt. Vi savnede noget fysisk kultur her på Mors. Vi var ved at starte foreningen Ung Kult, som rigtig skulle gå i gang i foråret, men som så blev aflyst på grund af den her coronasituation. Det skal vi selvfølgelig tage alvorligt, men det var super ærgerligt, så nu brager vi igennem med det her i stedet, fortæller Malthe Houe, der er initiativtager til Ung Kult og som også er kendt for at være direktør i produktionsfirmaet Houe Film.

Ung Kult Camp kommer til at adskille sig fra en normal festival ved, at pladsen bliver inddelt i mange små områder i stedet for et stort. Derudover bliver området omkring scenen inddelt i zoner, hvor et begrænset antal gæster må være, indtil den lukker klokken 23.

- Jeg glæder mig fuldstændig vanvittigt til at se en masse mennesker komme til at bruge det her område. Jeg glæder mig til, at folk får noget af den stemning, de savner ved kulturmødet, fortæller Malthe Houe.

Festivalen kommer til at foregå i Morsø Multipark fra den 14.-16. august og igen fra den 20.-22. august. Nogle af navnene, man vil kunne opleve, er Thure Lindhardt, Lucy Mardou og borgmester på Mors, Hans Ejner Bertelsen. Initiativtageren bag fortæller, at arrangementet er blevet til med stor hjælp fra lokale kræfter.

- Det har været fantastisk med den kæmpe store opbakning fra lokalmiljøet til at få sat det her på benene. Det kunne ikke ske uden dem, og dem glæder jeg mig også rigtig meget til at byde velkommen, lyder det fra Malthe Houe.

Den online udgave af Kulturmødet starter den 20. august og bliver streamet på Ung Kult Camp.

Aron Pálmarsson

Nu er det officielt: Aron Pálmarsson skifter til Aalborg Håndbold

snus

play Op under læben: Snusforbrug er eksploderet i gymnasiet

231118 Thisted Bryghus nybyggeri

Thisted Bryghus skal være med i verdens største online ølsmagning med op til 60.000 deltagere

def_thumb,50_percent

play Musikken spiller på vaccinationscentrene

Aron Pálmarsson

Nu er det officielt: Aron Pálmarsson skifter til Aalborg Håndbold

snus

play Op under læben: Snusforbrug er eksploderet i gymnasiet

Til forsiden

Til forsiden