Røgeri med corona-opråb: Kunde gik amok, da han blev bedt om at holde afstand

På et røgeri i Klitmøller bliver personalet i nogle tilfælde råbt af, når de beder kunderne om at holde afstand.

Hold afstand og pas på hinanden.

Det er efterhånden vendinger, som vi danskere har vænnet os godt og grundigt til at blive mødt af, hver gang vi vælger at bevæge os ud blandt andre mennesker.

quote Der var én den anden dag, der gik fuldstændig amok over, at han ikke måtte tage x-antal børn med ind. Han råbte og skreg hele vejen ud af butikken.<br /><br /> 

Lone Nielsen, daglig leder, Klitmøller Røgeri

Siden landet så småt begyndte at åbne igen efter coronapandemien, har butikker, caféer og restauranter været prydet højt og flot med blå skilte, der opfordrer folk til at overholde forskellige retningslinjer for at mindske coronasmitte.

Sådan er det faktisk stadigvæk, men noget tyder på, at vi, som tiden er gået, er begyndt at slække mere og mere på de opstillede retningslinjer.

Det oplever de i hvert fald hos Klitmøller Røgeri.

- Vi oplever, at folk bliver mere og mere ligeglade. De står bare i en stor kødrand inde foran disken og bliver sure, når man henviser til, at der kun må være to ad gangen. Jeg synes jo bare, at det er skuffende og synd for vores personale, at de skal høre på alle de negative kommentarer, som kommer, fortæller Lone Nielsen, der er daglig leder i restauranten.

Sådan ser det ud foran desken på Klitmøller Røgeri.
Sådan ser det ud foran desken på Klitmøller Røgeri.
Foto: Mark Killigren Akselsen / TV MIDTVEST

Antallet af smittede med covid-19 går den forkerte vej. Det viser tal fra Statens Serum Institut, og derfor valgte Lone Nielsen i sidste uge at gå få Facebook, hvor hun opfordrede folk til at overholde retningslinjerne. Inden da havde hun nemlig oplevet, hvordan nogle kunder reagerer, når personalet beder dem holde mere afstand.

- Nogen siger jo bare undskyld og retter derefter ind, men der var én den anden dag, der gik fuldstændig amok over, at han ikke måtte tage x-antal børn med ind. Han råbte og skreg hele vejen ud af butikken, hvor der sidder spisende gæster, som jo ikke synes, det er sjovt at være vidne til. Man forstår jo slet ikke, hvad der får folk til sådan noget, fortæller Lone Nielsen.

- Det burde være en selvfølge.

På Klitmøller Røgeri har de sat afmærkning i gulvet for at få folk til at holde afstand. Derudover har de fjernet nogle af bordene, så der er mere afstand mellem de spisende gæster.

Kunne I gøre mere for at sørge for, at kunderne ikke overskrider retningslinjerne?

- Det synes jeg egentlig ikke. Du kan jo blive ved med at sætte skilte op, men der er jo ikke én, der ikke ved, at vi lever med corona lige nu. Jeg synes, at det burde bare være en selvfølge, at vi skal respektere og leve med, at det er sådan, det er, siger Lone Nielsen.

Hun fortæller desuden, at det ikke kommer bag på hende, at antallet af coronasmittede i Danmark er stigende.

- Vi har snakket om det længe, at det nok skal komme. At det så ikke lige er her i vores område, det stiger mest, det kan vi kun være glade ved, men det kan jo være, det kommer, lyder det fra Lone Nielsen.

Også i gulvet på Klitmøller Røgeri bliver der skiltet tydeligt med, at kunderne skal holde afstand.
Også i gulvet på Klitmøller Røgeri bliver der skiltet tydeligt med, at kunderne skal holde afstand.
Foto: Mark Killigren Akselsen / TV MIDTVEST

Seneste nyt

fra Nordjylland