Ét aspekt kan skabe problemer i truppen, vurderer Møllgaard

Drømmene er store i Aalborg Håndbold, men der venter trænerteamet en vigtig opgave i håndteringen af truppen.

Man skal ikke lede længe efter store stjerner i Aalborg Håndbold.

Klubben har i lang tid været fyldt med profilerende navne, og sommerens storindkøb har kun gjort den nordjyske trup endnu mere stjernespækket. Og de mange prægtige spillere kan ende med at blive Aalborgs største udfordring, erkender Henrik Møllgaard.

- Hvis vi for alvor skal komme i problemer i år, er det, fordi vi måske kan eksplodere indefra, fordi vi har så mange, der bør spille. Vi har så mange kvalitetsspillere nu, som er på så højt et niveau, at man reelt skal spille flere minutter, siger Møllgaard til TV 2 Sport.

- Vi har en del landsholdsspillere, så der er større muligheder for at give nogle pauser nu med det program, vi er i. Det ville være rigtig fint. Vi har mange, der rigtig gerne vil spille mange minutter – mig selv inklusiv.

Niklas Landin, Simon Hald, Aleks Vlah, Lukas Nilsson og Thomas Arnoldsen er blot nogle af de nye ansigter hos nordjyderne, der som bekendt også råder over luksusspillere som Mikkel Hansen, Mads Hoxer og Henrik Møllgaard.

En opgave for trænerteamet

Det er uden tvivl en luksus for trænerteamet med chef Stefan Madsen og assistent Simon Dahl, at så mange topspillere byder sig til.

Men det handler også om at finde den rigtige formel mod de eventuelle problemer, mener Henrik Møllgaard.

- Det er en stor træneropgave. Spillernes opgave er at levere, når man får chancen. Nu prøver vi at rotere så meget som muligt, men det gør, at der kan være kampe eller perioder, hvor man ikke spiller så meget. Men vi har været ret tydelige omkring, at de perioder vil komme, og der bliver brug for alle.

- Så længe vi vinder, er alle glade. Det er sådan i sportens verden, at hvis vi får en periode som november sidste år, hvor vi ikke kunne finde hoved og hale i noget som helst, kan det lige pludselig godt være et problem at være den, der sidder og føler, at vedkommende ikke får nok spilletid.

TV 2 Sports håndboldekspert Bent Nyegaard er helt på bølgelængde med Henrik Møllgaard. Han hæfter sig også ved de mange store stjerner, der er kommet til et i forvejen profilrigt mandskab.

- Det er en ledelsesopgave. Det er bevidst købt ind, fordi det er en vanvittig sæson med EM og OL. Der er 18 spillere til disposition. Stefan Madsen har selv sagt, at det eneste, der kan ødelægge det, er, hvis de ikke kan håndtere, at der er mange, der gerne vil spille – og alligevel få det bedste ud af dem, når de får chancen.

- Henrik Møllgaard har nærmest været slidt ned det seneste år. Nu er det sådan, at der er fire på de centrale forsvarspositioner, som er Møllgaards speciale. Nu kan Stefan Madsen rotere med fire, men det betyder alt andet lige, at også Henrik Møllgaard kommer til at spille mindre, siger Nyegaard og pointerer, at spillerne må gribe chancen, når der er spilletid.

Store stjerner – store drømme

Målet i Aalborg er klart; DM-titlen skal til Nordjylland igen efter to år hos GOG. Og så pønser klubben også på at gå hele vejen i Champions League.

- At blive verdens bedste håndboldklub kan forstås på flere måder. Først og fremmest gælder det naturligvis resultaterne på banen, hvor vores erklærede mål er at vinde EHF Champions League, men det gælder i høj grad også oplevelsen uden for banen, hvor vi tilstræber at give vores tusindvis af fans og rekordstore publikum den bedste mulige kampoplevelse, lød ordene fra direktør Jan Larsen i en pressemeddelelse inden sæsonen.

- Tidshorisonten for de nye ambitioner står ikke skrevet i sten, det er både en kort- og langsigtet plan. Vi jagter vores nye målsætninger fra dag ét, men ved også, at det kan blive et langt sejt træk, hvilket vi også er indstillet på.

Aalborg Håndbold tabte Super Cuppen til GOG i slutningen af august, men siden er det blevet til lutter sejre. Således åbnede klubben med en overraskende sejr i Champions League ude mod Kielce onsdag, mens det i ligaen er blevet til maksimumpoint efter fire opgør.

Næste opgør for Aalborg Håndbold er i Champions League hjemme mod Eurofarm Pelister onsdag aften.


Seneste nyt

fra Nordjylland