Inger Støjberg har fået over 40.000 vælgererklæringer på en dag

Det vælter ind med vælgererklæringer til tidligere Venstre-minister Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne.

Det er ikke engang et helt døgn siden, at Inger Støjberg lancerede sit nye parti, Danmarksdemokraterne. Men der er allerede 40.321 danskere, der har givet hende en vælgererklæring.

Det oplyser Indenrigs- og Boligministeriet til TV 2.

Det skal bemærkes, at det er igangsatte vælgererklæringer. De skal altså bekræftes om syv dage, før de er endeligt gældende.

Det kræver 20.182 vælgererklæringer at blive opstillingsberettiget til folketingsvalget.

Flere interesserede i medlemsskab

Tirsdag godkendte Valgnævnet partinavnet "Danmarksdemokraterne - Inger Støjberg". Og torsdag stod hovedpersonen så endelig frem og bekræftede, at hun stifter det nye parti, som der har været gisnet om i månedsvis.

Indtil videre består det kun af hende selv, en nabo og en studentermedhjælper. Men i timerne efter nyheden om det nye parti meldte flere folketingsmedlemmer sig interesserede. 

Det drejer sig om fem af afhopperne fra Dansk Folkeparti: Liselott Blixt, Bent Bøgsted, Lise Bech, Hans Kristian Skibby og Karina Adsbøl. Heriblandt er Bent Bøgsted og Lise Bech valgt i Nordjylland.

Herunder kan du se indslag om det nye parti

Den tidligere Venstre-politiker Inger Støjberg stifter et nyt parti ved navn Danmarksdemokraterne. Partiet møder opbakning i Nordjylland.

Under et interview med TV 2 uddybede Inger Støjberg partiets politik. Danmarksdemokraterne skal ifølge partistifteren være et borgerligt parti for "folk, som er flest". Et af hovedpunkterne er, at der mangler fokus på Danmark uden for hovedstaden.


Seneste nyt

fra Nordjylland