Meldte sig ud i protest - nu støtter de nyt parti

I protest mod den nye formand i Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, meldte Bent Bøgsted og Lise Bech sig ud af partiet i februar. Nu støtter de Inger Støjbergs nye parti.

To tidligere nordjyske medlemmer af Dansk Folkeparti øjner en fremtid i Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne. 

Både Lise Bech og Bent Bøgsted kunne være klar til at melde sig ind i det nye parti. Det fortæller de begge torsdag. 

Ved Inger Støjbergs takkefest på Visborggaard Slot deltog Bent Bøgsted i maj.
Ved Inger Støjbergs takkefest på Visborggaard Slot deltog Bent Bøgsted i maj.

I protest mod den nye formand for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, meldte de sig ud af partiet i februar. Siden da har de været løsgængere, men nu ser det ud til, at de begge overvejer at få et nyt partibogstav bag sig. 

- Vi støtter Inger Støjbergs parti helhjertet. Jeg synes, det er et godt projekt, hun er gået i gang med, og jeg har stor tillid til Inger Støjberg, siger Bent Bøgsted.

Herunder kan du se interview med tidligere DF'er Bent Bøgsted:

Kan give erfaring videre

Bent Bøgsted har tidligere meldt ud, at han ikke vil stille op ved næste folketingsvalg, og den beslutning holder han fast i, selvom han ser Danmarksdemokraterne som et attraktivt parti. 

quote Hvis jeg skulle ende med at stille op, bliver det for Danmarksdemokraterne

Lise Bech, løsgænger

Han er til gengæld klar til at være medlem af partiet og give sin mangeårige erfaring som beskæftigelsesordfører videre til Inger Støjbergs nye parti. 

- Jeg har 20 års erfaring på beskæftigelsesområdet, og jeg er den i Folketinget, der har størst erfaring på området pt, og den viden stiller jeg gerne til rådighed for Inger Støjberg, siger Bent Bøgsted.

Han bliver 67 år næste år, og han indstiller den politiske karriere for at bruge mere tid med familien. 

Lise Bech sammen med en række folketingsmedlemmer på Christiansborg 29. marts.
Lise Bech sammen med en række folketingsmedlemmer på Christiansborg 29. marts.
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Klar til at stille op for Danmarksdemokraterne

Allerede i januar var Lise Bech skeptisk overfor den nye partiformand i Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt. Hun har beskrevet ham som en diktator, der har lakajer rundt omkring sig, og hun var bange for, at partiet ville blive fuldstændig ødelagt. 

Nu tror hun så meget på Inger Støjbergs nye parti, at hun allerede har skrevet under på en vælgererklæring, og hun kunne godt forestille sig at stille op for Danmarksdemokraterne ved næste folketingsvalg. 

- Ja, hvis jeg stiller op. Jeg har jo fået henvendelser fra andre partier, da jeg forlod DF, som jeg ikke kunne se mig selv i. Så hvis jeg skulle ende med at stille op, bliver det for Danmarksdemokraterne, siger hun til TV 2.

Se indslag om det nye parti herunder:


Seneste nyt

fra Nordjylland