Seneste nyt:

Inger Støjberg om vælgererklæringer: - Det er gået bedre og hurtigere, end jeg havde håbet

Inger Støjberg har stiftet nyt parti, Danmarksdemokraterne. Indtil videre har partiet fået lige under halvdelen af de vælgererklæringer, det skal bruge.

Inger Støjbergs nystiftede parti Danmarksdemokraterne har allerede fået 9000 underskrevne vælgererklæringer. Det fortæller hun i et interview med TV 2 torsdag 12.30.

Partiet skal bruge 20.182 vælgererklæringer for at blive opstillingsparate til Folketingsvalget.

- Der er stadig et stykke vej op til de 20.000. Det er gået bedre og hurtigere, end jeg havde håbet på, på trods af, at der har været et nedbrud, siger Inger Støjberg til TV 2 og henviser til et nedbrud hos nem-id.

Herunder kan du se, hvorfor Inger Støjberg har valgt at stifte et nyt parti:

Peger på en borgerlig statsminister

Partiet er et borgerligt parti, slår Inger Støjberg fast, og hun vil pege på en borgerlig statsminister, men hun ønsker også at søge indflydelse og indgå i forhandlinger og forlig med flere partier.

Det nye parti vil særligt tale til dem, der bor udenfor de større byer i Danmark: 

- Det bliver et parti for folk, som vi er flest. Vi sætter fokus på, at Danmark ikke knækker over. Vi skal have en stærk hovedstad, men man må ikke glemme, at mange af arbejdspladserne ligger i det, vi kalder ’produktions-Danmark’., siger Inger Støjberg.

Se indslag om det nye parti herunder:


Vil støtte Rwanda-projekt

Inger Støjberg fortæller i interviewet om det nye partis politik. Hun fortæller, at hun vil støtte regeringen, hvis de åbner et asylcenter i det centralafrikanske land Rwanda:

- Hvis regeringen kan få Rwanda-projektet op at køre, så er det den rette vej. Jeg var selv i gang med noget, der mindede om, da jeg sad som minister, men nåede ikke i mål inden regeringsskiftet.

Inger Støjberg 3
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

I forhold til skattepolitik vil Inger Støjberg kæmpe for, at skatterne sænkes, men det ligger ikke først for:

- Hvis det stod til mig, skulle alle skatter sænkes, men det kan man nok ikke. Hvis muligheden byder sig, så ja, men det skal finansieres, og alt er en prioritering. Det kommer ikke til at være det, der står først for, siger hun til TV 2.

Om Rigsretssagen

Den tidligere Venstre-minister blev i december 2021 idømt 60 dages ubetinget fængsel efter Rigsretssagen om ulovlig adskillelse af asylansøgerpar.

- Jeg har taget min straf, og jeg har taget det med oprejst pande, og jeg har haft 60 dage til at tænke over det, og jeg er ikke sikker på, at Danmarksdemokraterne var blevet til, hvis jeg ikke havde haft den tid, siger Inger Støjberg til TV 2.

- Jeg kender ikke nogen, der synes, at man skal bryde loven, men dermed også være sagt, at jeg mener, at man har en forpligtelse til at gribe ind, når der er piger, der kan være udsat for et overgreb.

Så må loven komme i anden række?

- Nej, jeg havde gerne ændret de fodfejl, der var. Kunne jeg have ændret de fodfejl, så havde jeg ændret de fodfejl, for der er jo ingen, der ønsker det. Ville jeg gerne have haft, at det var anderledes, ja, men mener jeg også, at man har en forpligtelse til at gøre noget, ja, det mener jeg også.


Splitbillede 2 og 3 - 1080

play Nordjyske festivaler gjorde comeback efter corona – sådan er det gået

Politi

Politi har identificeret formodet gerningsmand bag groft overfald på 17-årig

Orangutang

play Aalborg Zoos nye orangutang-par ser hinanden an

Maskinmester uddannelse

Før deadline: Maskinmester-uddannelse melder klar til start

Splitbillede 2 og 3 - 1080

play Nordjyske festivaler gjorde comeback efter corona – sådan er det gået

Politi

Politi har identificeret formodet gerningsmand bag groft overfald på 17-årig

Til forsiden

Til forsiden