LIGE NU:

Dyrskue kårer de flotteste charolais køer

I Messecenter Vesthimmerland i Aars bliver der i weekenden afholdt Kimbrerskuet. Fredag skulle den flotteste charolais findes.

Kimbrerskuet er Nordjyllands største indendørs dyrskue og de 3.000 besøgende fredag eftermiddag kunne blandt andet opleve kåringen af den flotteste charolais ko.

En af de mange kvægavlere, som har taget kvæg med til dyrskuet er Svend Kristensen. Han er ejer af Løngaard Charolais og har til fredagens dyrskue medbragt en helt speciel ko.

- Det er en kvie, som vi har satset en del på. Den har linjen, den har hovedet, den har looket og den har et godt skind, fortæller Svend Kristensen om den ko, han har opdrættet.

Han ved også godt, at konkurrencen er hård. Svend Kristensen har nemlig 30 års erfaring med at opdrætte charolais.

Til konkurrencen går opdrætterne rundt med deres kvæg, mens dommere løbende prikker køer ud af konkurrencen.

Det er Svends søn, som skal føre kvien rundt foran dommerne. Og noget tyder på, at Svend ikke har talt over sig om sin kvie.

Kvien er nemlig en af de sidste, der bliver prikket ud og det resulterer i en flot tredjeplads. En placering, som Svend Kristensen er godt tilfreds med.

- Det er helt vildt godt. Helt vildt godt, siger en begejstret Svend Kristensen efter konkurrencen.

Det er 30. gang Kimberskuet bliver afholdt, og det fortsætter til og med lørdag, hvor dyrskuets flotteste hest blandt andet vil blive kåret.