LIGE NU:

Faglig konflikt: 3F-demonstranter foran Løgstør Parkhotel

3F kalder ansættelsesforhold på hotel for social dumping, og demonstranterne vil gøre gæsterne opmærksomme på problemet.

80-100 demonstranter var i dag forsamlet foran Løgstør Parkhotel, hvor de ville gøre hotellets gæster opmærksomme på, at ansættelsesforholdene ifølge 3F ikke er i orden.

Demonstranterne kom blandt andet med bus fra Aalborg og Frederikshavn, og ifølge faglig sekretær i 3F Midtfjord Niels Sørensen skulle der også være demonstranter fra Djursland og Fyn.

- Der er kæmpestor opbakning mange steder fra. Og vi kan se på de sociale medier, at der er rigtig mange, som støtter os i denne sag, siger Niels Sørensen.

Han forklarer, at dagens aktion ved Løgstør Parkhotel ikke er en blokade men en demonstration.

- Det er jo ikke sådan, at vi står og blokerer, så gæsterne ikke kan komme ind. Vi står og gør gæsterne opmærksomme på, at her er en faglig konflikt, og at vi vil have ordentlige løn- og arbejdsforhold på det her hotel. Så håber vi, at forbrugerne tænker sig om en anden gang, når de booker et billigt hotelophold, siger Niels Sørensen.

3F har konkrete eksempler

Konflikten mellem selskabet Rimbach ApS, der ejer de tre hoteller, Løgstør Parkhotel, Løgstør Badehotel og Nilles Kro i Sabroe, har stået på i nogle måneder.

3F ønsker at tegne overenskomst med Rimbach ApS, fordi de forhold, som de ansatte arbejder under, ifølge 3F afviger fra, hvad der er det normale på området.

Niels Sørensen forklarer, at 3F Midtfjord har eksempler på, at medarbejdere ikke har fået den overenskomstmæssige løn på Løgstør Parkhotel.

- For eksempel på en søndagsvagt, hvor man har en opvasker over 18 år på arbejde, er der en regulær timelønsforskel plus søndagstillæg på 50,54 kroner pr. time i forhold til, hvad Løgstør Parkhotel tilbyder. Og det har vi beviser for i de ansættelseskontrakter, vi har set, siger Niels Sørensen.

Hotel udfører unfair konkurrence

Han mener, det er unfair konkurrence, som Løgstør Parkhotel udfører, i forhold til de virksomheder, der har en overenskomst.

quote Det er jo en form for social dumping, som Løgstør Parkhotel udfører.

Niels Sørensen, faglig sekretær, 3F Midtfjord

- Og det er det, vi skal have sat en stopper for. Det er jo en form for social dumping, som Løgstør Parkhotel udfører, siger Niels Sørensen, som kalder Løgstør Parkhotel for hotelbranchens svar på Ryan Air.

- For ligesom med lavprisflyselskabet, så ligger der noget bagved, der gør, at det er billigt, siger Niels Sørensen.

Næstformand i 3F Midtfjord Lindy Mortensen var også med ved dagens demonstration. Han håber, at aktionen kan få hotellets ejere til forhandlingsbordet.

Dagens demonstration bliver ikke nødvendigvis en enlig svale i forhold til, hvad 3F har af planer.

- Lad mig sige det sådan, at vi holder godt øje med Løgstør Parkhotels arrangementskalender i den nærmeste fremtid, siger Niels Sørensen uden dog at vil løfte sløret for, hvilke konkrete aktioner 3F har i tankerne.

TV2 Nord har forsøgt at få en kommentar fra direktør og medejer af selskabet Rimbach ApS, der driver Løgstør Parkhotel, Løgstør Badehotel og Nilles Kro i Sabro, Anita Larche. Men fra hotellets receptionist lyder det:

- Vi har ingen kommentarer.