Seneste nyt:

Højprofileret nordjysk cykelløb lukker

Løbsarrangøren kritiserer Danmarks Cykle Union for manglende opbakning.

Et af de største danske cykelløb på løbskalenderen er kørt for sidste gang.

Det drejer sig om GP Himmerland Rundt, der siden 2011 har været at finde på Europaturen og i 2013 fik følgeskab af Rent Liv Løbet i Skive.

Løbene udgjorde i de følgende år sammen med et tredje løb i henholdsvis Thy og dernæst Viborg den Nordvestjyske Cykelweekend.

Løbene bidrog – udover Post Danmark Rundt – med helt afgørende point til ranglisterne, så der kunne komme seks danske ryttere til start ved VM.

Nu er det imidlertid slut. Arrangørerne bag disse løb har nemlig besluttet at kaste håndklædet i ringen, og dermed er en æra forbi.

Økonomien knirker

Løbsarrangør Mogens Kristensen siger til TV2 Nord, at det er svært at få økonomien til at hænge sammen, da det er udfordrende at skaffe sponsorer. Selv om arrangørerne har været i kontakt med Danmarks Cykle Union (DCU) og Vesthimmerlands Kommune er det ikke lykkedes at få enderne til at nå sammen.

- Det er drønærgerligt for Vesthimmerland og for dansk cykelsport, siger Mogens Kristensen.

I forbindelse med coronaen er der kommet en del administrative forpligtelser, og derudover er hoteludgifterne til rytterne og deres hold steget betragteligt. Også udgifterne til startpenge og leje af bander er skudt i vejret.

- Det er også blevet sværere at skaffe frivillige til disse store arrangementer, hvilket igen har medført et stort pres på arrangørerne, siger Mogens Kristensen.

Manglende opbakning

Han retter samtidig en stærk kritik mod DCU, som han mener ikke har bakket op omkring løbet.

- Gennem årene har opbakningen fra DCU været helt fraværende. På trods af vigtigheden af at give de danske ryttere international erfaring, har kun diverse landstrænere overværet løbene med undtagelse af 2021, hvor formanden, Henrik Jess Jensen, til gengæld aflagde visit,  lyder det fra Mogens Kristensen.

- Bestyrelsen har gennem alle årene ikke fundet det værd at overvære løbene.

Løbsdirektøren fortæller, at GP Himmerland Rundt ikke kommer tilbage, men at han håber, at andre vil samle bolden op.

- Det er definitivt slut for vores vedkommende. Men Danmark burde have mange flere løb på dette niveau, for ellers bliver det svært for de unge talenter at få den fornødne internationale erfaring, siger Mogens Kristensen.

Se hele interviewet med løbsarrangøren her: