Seneste nyt:

Mangeårig DF-profil begræder exit-udsigt

En ny megafonmåling viser, at Dansk Folkeparti blot står til at få 1,7 procent af stemmerne.

Der er frit fald i tivoli, som for de flestes vedkommende giver kriller i maven og fremkalder latter hos de vovede, og så er der frit fald, dét som i overført betydning er en stor, ukontrolleret nedgang. 

Sidstnævnte kan Dansk Folkeparti i øjeblikket nikke genkendende til. En ny megafonmåling lavet for TV 2 og Politiken viser, at Dansk Folkeparti er i gang med en regulær nedsmeltning. 

quote Det er trist læsning

Ib Madsen, førstesuppleant til regionsrådet, Dansk Folkeparti

Bare 1,7 procent af vælgerne vil ifølge målingen stemme Dansk Folkeparti, hvis der var valg i morgen. Det står i skærende kontrast til valget i 2015, hvor 26,6 procent af de stemmeberettigede i Aars, satte kryds ved Dansk Folkeparti.

- Jeg har det ikke ret godt, når jeg læser dagens tal. Det er trist læsning. Meningsmålingen med 1,7 procent er ikke ensbetydende med, at vi ikke kommer i Folketinget, fordi det tror jeg helt sikkert, at vi gør, siger Ib Madsen, der er tidligere regionsrådsmedlem i Region Nordjylland og nu førstesuppleant for DF.

En lang række af Dansk Folkepartis prominente navne har forladt partiet på Christiansborg og i Nordjylland. Liselotte Lynge, der var medlem af byrådet i Vesthimmerland og formand for Dansk Folkepartis lokalafdeling, har meldt sig ud af partiet. Det samme har Kristoffer Hjort Storm, som er rådmand i Aalborg Kommune og tilmed er valgt ind i regionsrådet. Og af andre forhenværende frontfigurer har Bent Bøgsted og Lise Bech også meldt deres afgang.

- Aflever jeres mandat

Medlemmernes flugt fra partiet betyder, at Dansk Folkeparti hverken er repræsenteret i regionsrådet eller i Aalborg Kommunes byråd, og der er ikke en eneste kommune, hvor de har mere end én plads i byrådet.

Det ærgrer Ib Madsen, som særligt er træt af én ting.

- Det piner mig, at dem der rejser fra os ikke afgiver deres mandat. De tager alle deres stemmer med over, og så står vi der og kan ikke føre vores politik. Det irriterrer mig, siger han og fortsætter: 

- Jeg opfordrer dem til at aflevere deres mandat, fordi det er Dansk Folkepartis stemmer de har med i bagagen. Vi bliver totalt udsultet, siger han.

Støjberg har vind i sejlene

Samtidig står Inger Støjberg og hendes parti Danmarksdemokraterne ifølge megafonmålingen til at få mere end 10 procent af stemmerne, og nogle af disse kan meget vel komme fra Aars.

- Inger Støjberg kunne godt friste mig. Det ser fint ud for hende, siger Lars Monchuk fra Aars.

Agnes Pedersen afviser heller ikke at stemme på Inger Støjberg.

- Det kan godt være, at det bliver Inger Støjberg. Det er der ingen, der ved, siger hun.