Søren fra Solhaven takker af

Søren Virenfeldt blev hyldet med flagallé gennem hele Farsø, hvor knap 250 gæster var mødt op for at sige tak for hans bedrifter i byen.

Adskillige ansatte og tidligere anbragte unge var fredag eftermiddag mødt op for at sige tak til Søren for hans livslange arbejde på Solhaven.

Virenfeldts navn vil altid være synonymt med det socialpædagogiske opholdssted, som han var hovedmanden bag.

Opholdsstedet vakte opsigt, fordi de tog imod de unge, som andre opholdssteder havde opgivet. Og fra slutningen af 90’er og gennem 00’erne voksede opholdsstedet til at blive Farsøs største virksomhed.

Hundredvis af unge mennesker har fået en ny start på Solhaven, og ligeså mange ansatte har haft et job.

Anmeldt efter dokumentar

Søren Virenfeldt oplevede både en kolossal optur med sit opholdssted – og den helt store nedtur, da Solhaven i 2011 blev anmeldt for magtmisbrug mod de anbragte unge efter en DR-dokumentar. 

I alt 12 personer - heriblandt Søren Virenfeldt - blev anklaget for vold mod de unge, men da der faldt dom i sagen i 2015, var anklagerne fuldstændig smuldret. Søren Virenfeldt selv følte sig dømt på forhånd.

Alle 12 blev pure frikendt, men på det tidspunkt var Solhaven allerede gået konkurs. 

Den dårlige omtale betød nemlig, at landets kommuner pludselig ikke længere sendte deres uanbringelige unge til Farsø, og derfor gik Solhaven allerede konkurs i 2013. 

Også Vesthimmerlands Kommunes borgmester, Per Bach Laursen, var mødt op.
Også Vesthimmerlands Kommunes borgmester, Per Bach Laursen, var mødt op.
Foto: Per Harder Højbjerg / TV2 Nord

Undskyldning fra nyhedsdirektør

Efter frifindelsen modtog Søren Virenfeldt en undskyldning fra DRs ansvarlige nyhedsdirektør Ulrik Haagerup.

- Jeg er flov over min rolle i det, og jeg beklager og undskylder vores kultur på det tidspunkt, og så synes jeg, det var på tide og relevant at give en undskyldning, sagde Ulrik Haagerup i 2018 til TV2 Nord.

Søren Virenfeldt lægger ikke skjul på, at den hårde nedtur har givet ham sår, men knækket ham har den ikke.

På asken af Solhaven var Søren Virenfeldt med til at starte et nyt opholdssted op for voksne, som hedder På Tværs. Et opholdssted han nu giver videre til næste generation af familien.


Seneste nyt

fra Nordjylland