Ugentlige tests skal sikre efterskolelivet

De nordjyske efterskoler kunne mandag tage imod deres elever, der i to måneder har været hjemsendt på grund af corona, og det er med helt nye rutiner for øje. To gange om ugen skal eleverne nemlig testes for coronavirus.

På Ranum Efterskole stod 500 elever klar til at blive lyntestet på andendagen efter ankomsten. En af dem var efterskoleeleven Amalie Berg Nielsen.

- Jeg havde forventet, vi skulle testes hver dag. Men to dage om ugen, det er helt fint for mig, siger hun.

Forstanderen på Ranum Efterskole, Olav Storm Johannsen, er godt klar over, at begejstringen for de to ugentlige coronatests vil være forskellig blandt eleverne. Han er derimod ikke i tvivl om, at de er godt givet ud.

- Der er helt sikkert nogle elever, der vil synes, det er vildt for meget. Men det er det, der skal til. Vi går ind for den her teststrategi, der giver de unge mennesker mulighed for at leve efterskolelivet.

Uddannelse i coronatests

Foreløbigt er planen, at efterskolerne skal fortsætte med massetesten af eleverne i to uger. Det er uvist, hvad der skal ske herefter. Men hvis den står på mere test, så vil efterskolen også være forberedt på det.

- Vi skal måske trænes til at kunne teste. Så kan vi uddanne mange til at teste, så det kan gå lidt hurtigere, siger Olav Storm Johannsen.

Indtil videre har skolen ikke haft nogle corona-tilfælde.


Seneste nyt

fra Nordjylland