Foto: Henning Bagger (Ritzau Scanpix)

25-årig hjalp med at opbygge krænkende onlinekatalog med 600 kvinder - i dag falder dommen

En 25-årig mand fra Aalborg spiller en birolle i en sag om ulovlig deling af intime billeder - bagmanden har politiet ikke fundet frem til.

OPDATERING: Den 25-årige er blevet idømt fem måneders betinget fængsel og skal betale en millionerstatning til 329 af de kvinder, der optræder i kataloget. Læs mere ved at klikke på linket herunder.

 

Læs også 25-årig dømt: Skal betale 329 kvinder erstatning for krænkende billeder

 

 

En 25-årig mand fra Aalborg bliver i dag, tirsdag, med al sandsynlighed, dømt ved Retten i Aalborg i en grov sag om deling af nøgenbilleder og pornografisk materiale. Deling der er sket i et lukket forum på internettet uden kvindernes vidende - eller imod deres ønske.

Sagen kom frem i august 2019 og tiltrakt sig dengang særlig opmærksomhed fordi der er tale om deling af næsten 600 kvinders intime billeder og videoer - og fordi det hverken dengang eller nu er lykkedes for politiet at få adgang til det "katalog" der indeholder billederne.

Den 25-årige mand - 24 år, da han blev anholdt i maj 2019 - har spillet en mindre rolle i det netværk af brugere, der har opbygget kataloget med intime billeder - og har til fulde tilstået sin rolle i sagen.

Den 25-årige mand stod for at tilføje billeder fra Facebook af de kvinder, der optræder i kataloget, til katalogets "indholdsfortegnelse". En gerning, der gjorde det nemmere for andre, der havde eller ville have adgang til kataloget, at identificere de kvinder, der optræder deri. Noget, der i anklagemyndighedens øjne har været med til at forstærke den blufærdighedskrænkelse kvinderne har været udsat for.

Læs også Onlinekatalog med 600 kvinder: Ung nordjyde sad i dag på anklagebænken

Erklærer sig skyldig

Helt tilbage i maj 2019 da den dengang 24-årige mand blev anholdt, erkendte han sin rolle i sagen og torsdag i sidste uge erklærede han sig, ved Retten i Aalborg, skyldig i tiltalerne for blufærdighedskrænkelse og medvirken til blufærdighedskrænkelse. Af den grund har sagen mod manden, der altså afsluttes senere i dag, kørt som en tilståelsessag.

Straffelovens paragraf om blufærdighedskrænkelse har en straramme helt op til fire års ubetinget fængsel, men anklagemyndigheden søger i denne sag kun den 25-årige idømt fem måneders betinget fængsel. Hans forsvarer mener modsat at en dom i omegnen af 40.60 dages fængsel er passende i denne sag.

Bagmanden i sagen kender den 25-årige, der er eneste tiltalte i sagen, kun som "Uffe". Hvem denne "Uffe" er, ved politiet stadig ikke, men sagen efterforskes fortsat - og har faktisk været under efterforskning siden 2017.

Blufærdighedskrænkelse i straffeloven

§ 232

Den, som ved uanstændigt forhold krænker blufærdigheden, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år eller, hvis forholdet er begået over for et barn under 15 år, med bøde eller fængsel indtil 4 år.

 

Stk. 2. 

Ved fastsættelse af straffen skal der lægges vægt på den særlige krænkelse, der er forbundet med lovovertrædelsen.