Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Onlinekatalog med 600 kvinder: Ung nordjyde sad i dag på anklagebænken

En 25-årig nordjysk mand fra Aalborg har tilstået, at han har hjulpet med oplysninger til et ulovligt onlinekatalog med nøgenbilleder af op mod 600 kvinder.

I en sag om deling af nøgenbilleder af flere hundrede kvinder, og hvor flere personer er indblandet, sad en 25-årig nordjysk mand i dag på anklagebænken ved retten i Aalborg.

Han er tiltalt for blufærdighedskrænkelse, medvirken til blufærdighedskrænkelse og uberettiget deling af billeder. Anklagemyndigheden mener, at den 25-årige nordjyde har stået bag en form for indholdsfortegnelse til onlinekataloget med de kompromitterende billeder.

- Vi tager delingssager af intimt materiale meget alvorligt. Det er dybt krænkende for borgerne at få delt intime billeder, lød det fra vicepolitiinspektør Frank Olsen fra Nordjyllands Politi tilbage i august sidste år, da den dengang 24-årige nordjyde blev anholdt og sigtet i sagen.

Læs også 720 kvinder i online byttekatalog: - Det er temmelig organiseret

Allerede dengang tilstod den nordjyske mand, at han havde medvirket til onlinekataloget, og derfor bliver sagen ført som en tilståelsessag.

Den nordjyske mand har hjulpet en endnu ukendt bagmand med at indhente yderligere informationer på de krænkede kvinder, der optræder i onlinekataloget.

Her har den 25-årige mand taget skærmbilleder fra kvindernes Facebook-profiler, og siden har han knyttet skærmbillederne til mapper med billeder af de pågældende kvinder. Således har det været muligt for andre personer med adgang til onlinekataloget at identificere kvinderne yderligere.

Anklagemyndigheden kræver manden idømt fem måneders betinget fængsel, mens forsvareren mener, at en dom på 40-60 dages betinget fængsel er passende.

Der ventes at falde dom i sagen på tirsdag.