- Ofte er det børn og unge fra velstillede familier, hvor det kan være et tabu at bede om hjælp. Det er en skjult målgruppe, som de nu får fat i pga. behandlingstilbuddet, fortæller Maja Torp. Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix

4,1 mio. kroner til børn i misbrugsfamilier

Støtte betyder, at 140 børn og unge i Aalborg Kommune kan få hjælp de næste 4 år.

Socialstyrelsen har valgt at tildele Rusmiddelafsnittet i Aalborg Kommune 4,1 millioner kroner til arbejde med at hjælpe børn og unge fra misbrugsfamilier. 

Ifølge leder af Rusmiddelafsnittet Maja Torp betyder det helt konkret, at afsnittet kan behandle yderligere 140 børn og unge i alderen 0-24 år og 200 pårørende.

- Der er en stor gruppe af børn og unge, der vokser op i en familie med stof- og alkoholmisbrug, og det kan have store konsekvenser. Ofte er det børn og unge fra velstillede familier, hvor det kan være et tabu at bede om hjælp. Det er en skjult målgruppe, som de nu får fat i pga. behandlingstilbuddet, fortæller Maja Torp.

Læs også Håndsrækning: Tilbud til børn fra familier med misbrug overlever

Mange af disse børn og unge oplever vanskeligheder i forhold til deres daglige trivsel og udvikling.

Forskning viser, at der også er en øget risiko for, at de berørte børn og unge oplever omsorgssvigt og får psykiske vanskeligheder i form af angst, depression og lavt selvværd. Derfor er det så vigtigt, at disse børn og unge har adgang til et behandlingstilbud, så de kan få hjælp til deres udfordringer.

Læs også Nyt tilbud til børn af misbrugere: Projekt Ballast åbner afdeling i Brovst

Socialstyrelsen vælger bl.a. at støtte videreudviklingen af projektet, fordi projektet har opnået gode resultater i den første 4-årige periode, hvor Rambøll har målt effekten for de børn og unge, der har gennemført behandlingsforløbene.

Rusmiddelafsnittet fortsætter dermed også samarbejdet med de to private organisationer Barnets Blå Hus og TUBA, der også har søgt og fået tilsagn om støtte fra Socialstyrelsen.