LIGE NU:

AaB ansætter ny cheftræner

Den nye 38-årige spanske cheftræner er ansat med virkning fra 1. januar 2021.

Det bliver den 38-årige spanske Martí Cifuentes, der fremover skal lede AaB-truppen som klubbens nye cheftræner.

Det har AaB offentliggjort i en pressemeddelelse.

Martí Cifuentes er ansat med virkning fra 1. januar 2021. Han har siden juni 2018 stået i spidsen for den norske fodboldklub, Sandefjord Fotball, og før dét har han været tilknyttet AIK Stockholm og mindre spanske klubber, hvor han har været den yngste cheftræner i Segunda Division B.

Han overtager posten som cheftræner for superligaklubben, efter den tidligere AaB-cheftræner Jacob Friis i oktober fratrådte posten af personlige årsager.

quote Vi har haft en lang og grundig proces, hvor vi hele vejen har haft Martí som en af vores absolutte topkandidater, og efterhånden som vi fik indsnævret feltet, blev han også vores foretrukne person.

Inge André Olsen, sportschef, AaB

- Vi har haft en lang og grundig proces, hvor vi hele vejen har haft Martí som en af vores absolutte topkandidater, og efterhånden som vi fik indsnævret feltet, blev han også vores foretrukne person, siger AaB’s sportschef, Inge André Olsen, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Martí, der er et af de største trænertalenter i skandinavisk fodbold, har desuden gjort et både stærkt og sympatisk indtryk under vores samtaler, hvilket er suppleret af topreferencer fra forskellig side, og vi glæder os over at have fået lukket aftalen, efter at den norske turnering sluttede for blot seks dage siden, siger sportschefen.

Ny cheftræner er stolt og glad

Ansættelsesaftalen mellem AaB og Martí Cifuentes gælder frem til 30. juni 2023

- Som cheftræner har han udover at være dygtig fodboldtaktisk ry for at være både krævende og hårdtarbejdende, og så praktiserer han offensiv fodbold, der passer godt ind i vores tilgang til spillet i AaB, siger sportschef Inge André Olsen.

Den nye cheftræner har derudover haft længere ophold hos forskellige klubber i flere lande - blandt andet hos Ajax Amsterdam, FC Barcelona og Millwall FC.

Privat har Martí Cifuentes en svensk hustru, og de har sammen tvillinger, der er født i august. Han glæder sig til at indtage posten som superligaklubbens nye cheftræner.

quote Jeg er både glad for og stolt af, at en klub af AaB’s størrelse og med dens historik har peget på mig som cheftræner, og jeg vil gøre alt for leve op til tilliden.

Martí Cifuentes, kommende cheftræner, AaB

- Jeg er både glad for og stolt af, at en klub af AaB’s størrelse og med dens historik har peget på mig som cheftræner, og jeg vil gøre alt for leve op til tilliden, siger Martí Cifuentes og fortsætter:

- Mit indtryk af folkene i klubben er meget positivt, og jeg er blevet præsenteret for et projekt, som flugter perfekt i forhold til mine egne ambitioner, lyder det fra Martí Cifuentes.

Han fortæller, at han vil gøre sit bedste til at udvikle både de enkelte spillere og det samlede hold i den rigtige retning.

Sportschefen takker vikaren

Siden den tidligere cheftræner Jacob Friis trak sig, har Peter Feher vikarieret i rollen. Han fortsætter efter nytår på sin oprindelige post som assistenttræner.

- Jeg vil benytte lejligheden til at takke Peter Feher og den øvrige stab for et flot stykke arbejde siden Jacob Friis’ pludselige afgang, og vi ser frem til fortsat at drage nytte af alles kompetencer, lyder det fra sportschefen i pressemeddelelsen.

AaB’s første træningsdag i det nye år er 5. januar.