AaB har fundet Gaardes afløser - henter nordmand i Stabæk

Foto: AaB

Nordmanden Inge André Olsen bliver ny sportschef i superligaklubben AaB. Han tiltræder senest 1. april.

AaB kan nu sætte navn på deres nye sportschef. Valget er faldet på 41-årige Inge André Olsen, der kommer fra en tilsvarende stilling som sportschef i den norske klub Stabæk. 

- Inge er i vores øjne komplet, da han både har været med til at bygge Stabæks akademi op til at være et af Norges bedste, han har præsteret gode transferresultater og har et stort netværk, ligesom han er dygtig kommunikativ og har ry for at udøve et inkluderende lederskab, hvorfor vi har store forventninger til samarbejdet, siger direktør i AaB, Thomas Bælum.

Nordmanden, der tager over efter Allan Gaarde, der stoppede som sportsdirektør i oktober, tiltræder senest 1. april i AaB, skriver klubben i en pressemeddelelse.

- Et godt indtryk af klubben

Inge André Olsen har udover sine år som sportschef i Stabæk Fotball også en aktiv karriere som spiller i Stabæk Fotball, Strømsgodset I.F. og I.K. Start Kristiansand, hvor han oprindeligt kommer fra.

- Jeg har fået et vældig godt indtryk af menneskene i klubben og de værdier, AaB står for, og det stod hurtigt klart, at vi har en god kemi sammen, siger Inge André Olsen og tilføjer:

- Derfor er jeg også rigtig fornøjet. Det er en meget fin klub, som jeg sammen med folkene, der er ansat i AaB i forvejen, skal forsøge at løfte yderligere i de kommende år. Jeg er optaget af helheden i klubben, ikke bare førsteholdet.

Vil uddanne spillere gennem topakademi

I den forgangne sæson sluttede Stabæk, som Inge Andé Olsen kommer fra, på en ottendeplads i Eliteserien i Norge, hvor klubben i 2015 fik bronzemedaljer.

Læs også Bestyrelsen prikkede til nedslidt Gaarde: Jeg overvejede det selv

Og Inge André Olsen drømmer også om medaljer i Danmark. Det skal ske gennem egenudviklede spillere.

- Det er en klub, der skal fungere sportsligt, og vi skal uddanne gode spillere gennem et topakademi i AaB Talent, som skal få spilletid på førsteholdet, og så skal vi opfylde drømmene for supporterne, der hepper på AaB, og de frivillige, der er rundt omkring i klubben, og vi skal opnå nogle høje, sportslige målsætninger, som handler om at være med helt oppe i toppen af 3F Superligaen, siger den kommende sportschef.

Sammenligner Stabæk med AaB

I pressemeddelelsen fra AaB sammenligner Inge André Olsen sin nuværende arbejdsgiver med sin kommende arbejdsgiver i Aalborg.

- Jeg ser AaB som en familie, hvor folk ønsker hinanden det godt. Folk som ønsker at arbejde hårdt, ønsker at opnå resultater sammen og ønsker at opnå de drømme, man har både i byen Aalborg og internt i klubben. Og så ser jeg AaB som en en storklub i Danmark, som ønsker at konkurrere med de i øjeblikket allerbedste som FC København, FC Midtjylland og Brøndby.

Læs også Enige medlemmer: Stort flertal stemmer for kapitaludvidelse i AaB

Derudover mener nordmanden også, at han har noget at bidrage med i forhold til både spillerudvikling samt køb og salg.

- Jeg har i Stabæk oparbejdet god erfaring med spillerudvikling med meget fokus på at udvikle egne spillere, der skal op at spille på førsteholdet. Jeg har arbejdet meget med spillersalg og spillerlogistik, så jeg tror, jeg kan være med til at løfte AaB og bidrage med mine kompetencer til både trænerteamet og den sportslige afdeling ved at stille krav til de leverancekrav, vi har igennem det sportslige system i klubben, siger Inge André Olsen.

- Vores fortrukne kandidat

AaB har i forbindelse med rekrutteringen af den nye sportschef haft fire kandidater til samtale. Men bruttolisten med mulige emner har indeholdt mere end fire navne. Efter samtalerne blev Inge André Olsen imidlertid klubbens førstevalg:

- Blandt de fire velkvalificerede kandidater blev Inge qua vores på forhånd opstillede parametre vores foretrukne valg, og vi er enormt glade for, at det er lykkedes af få en aftale på plads, siger Thomas Bælum.

Inge André Olsen indtræder som sportschef i AaB’s ledelse, der i forvejen består af Thomas Bælum, presse- og kommunikationschef Brian Andersen og oplevelseschef Martin Stigaard Skammelsen.

Forsiden lige nu