Seneste nyt:

Arrangør slår fast: - Der bliver karneval i Aalborg i 2021

Aalborg Karneval var et af de mange arrangementer, der blev aflyst i 2020 på grund af coronasituationen. Arrangørerne af Nordeuropas største karneval slår dog fast, at der bliver karneval i Aalborg næste år.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) kunne på et pressemøde torsdag aften fortælle, at de første danskere snart kan blive vaccineret mod coronavirus.

- I det mest optimistiske scenarie vil Danmark få de første vacciner i slutningen af december, sagde Magnus Heunicke på pressemødet, og det kan være godt nyt for de mange arrangører, der har måttet aflyse festivaler, koncerter og andre kulturbegivenheder i 2020 på grund af coronasituationen.

Arrangørerne af Aalborg Karneval og Nibe Festival er positive:

 

Selvom de danske sundhedsmyndigheder og -eksperter er optimistiske på baggrund af, at et vaccinationsprogram er på vej, så tør de endnu ikke give løfter om, hvornår det igen bliver muligt at afholde de arrangementer, der var faste begivenheder i kalenderen, før covid-19 kom til Danmark.

quote Der bliver karneval i 2021 i et eller andet omfang. Det er helt sikkert.

Mette Bugge, talsmand, Aalborg Karneval

Verdenssundhedsorganisationen WHO's øverste katastrofe-ekspert, Mike Ryan, mener, at det er ”meget, meget sandsynligt”, at verden på et tidspunkt i 2021 vender tilbage til noget, der ligner normale tilstande efter coronapandemien. Det sagde han torsdag i et interview med den irske tv-station RTE.

- Jeg tror, det er meget, meget sandsynligt, at vi kan vende tilbage til livet, som vi kender det, men vi vil stadig være nødt til at have god hygiejne og fysisk afstand, siger Mike Ryan.

 
 

- Der bliver karneval i 2021

Aalborg Karneval måtte i år aflyse det traditionsrige karneval, som plejer at fylde Aalborgs gader med udklædte karnevalister i slutningen af maj. Karnevallets talsmand Mette Bugge kalder torsdagens udmelding fra sundheds- og ældreministeren en god nyhed, og hun slår fast, at coronavirussen ikke får lov at spænde ben for næste års karneval.

- Der bliver karneval i 2021 i et eller andet omfang. Det er helt sikkert. Vi følger selvfølgelig sundhedsmyndighedernes retningslinjer og anbefalinger, men planen har hele tiden været, at der skulle være karneval i Aalborg næste år, og det har ikke ændret sig, siger Mette Bugge til TV2 Nord.

Op mod 100.000 mennesker deltager i Aalborg Karneval, der er Nordeuropas største karneval. Særligt den såkaldte "Stjerneparade", hvor udklædte karnevalister går i optog mod Kildeparken, er velbesøgt. Den er planlagt til at blive afholdt lørdag den 29. maj næste år.

- Vi vurderer situationen fra uge til uge for at se, hvad der realistisk set kan lade sig gøre at afholde. Vi elsker at lave karneval, og derfor vil vi afsøge alle muligheder for at holde den fest, vi alle savner, siger Mette Bugge.

Derfor overvejer arrangørerne også, om der skal holdes fast i planerne om et karneval i slutningen af maj 2021, eller om der kan være mulighed for at rykke begivenheden til et senere tidspunkt næste år, fordi en større del af den danske befolkning så vil være vaccineret mod coronavirus.

 
 

Håb for marked i Hjallerup

Også i Hjallerup giver de seneste udmeldinger fra myndighederne håb om, at egnens største årlige begivenhed, Hjallerup Marked, kan gøre comeback i 2021, efter at årets marked blev aflyst på grund af coronasituationen.

- Jeg er mere positiv nu, end jeg var for en måned siden, siger Keld Nielsen, der er formand for markedsudvalget.

Hjallerup Marked har eksisteret siden 1744 og er Nordeuropas største kræmmermarked. Omkring 200.000 mennesker har besøgt markedet de seneste år, og planen er, at der skal afholdes Hjallerup Marked igen i juni 2021.

- Vi har behov for at komme i gang igen, og vi vil derfor forsøge at holde et marked inden for de rammer, det kan lade sig gøre, siger Keld Nielsen.

Hjallerup Marked har været afholdt i juni siden 1982, hvor et udbrud af mund- og klovsyge udskød markedet til begyndelsen af august. Markedsudvalget har drøftet muligheden for at flytte 2021-udgaven af Hjallerup Marked fra juni til senere på året, hvis det giver bedre muligheder for at afholde det marked, de ønsker at afholde. Planen er dog indtil videre at holde fast i datoerne i juni.

 
 
Foto: Hjallerup Marked

Holder hjulene i gang

Selvom der ikke har været karneval i 2020, så arbejder organisationen bag Aalborg Karneval fortsat på højtryk for at stable kulturelle arrangementer på benene. I oktober skulle der have været afholdt en såkaldt "Horror Night" i Aalborg Kongres & Kultur Center, men det arrangement blev aflyst, fordi forsamlingsforbuddet blev sænket fra 50 til 10.

I øjeblikket er de sidste forberedelser til arrangementet "Lys i Mørket" i gang. Det er et event, hvor Aalborg Karneval og Aalborg Kongres & Kultur Center i fællesskab lyser Kildeparken op fra 29. november til 31. december.

- Når verden ændrer sig, må vi også ændre os. Kulturlivet er ikke gået i stå, så vi arbejder hele tiden på at holde hjulene i gang, og lige nu har vi faktisk mere travlt, end vi plejer at have på denne tid af året, siger Mette Bugge.


Forsiden lige nu

080223 FO Psykiatriventetider

play Psykiatrien under massivt pres: Nu bliver kæmpe byggeri sat i værk

060221 FO Samtykke på skemaet 3

play Svært at sige nej til sex, hvis man selv har lagt op til det

080223 Tyrkiet jordskælv jotr 5810

play Familie og venner i knibe: Kammerater vil hjælpe tyrkiske jordskælvsofre

Indbrud indbrudstyv

‘Alene Hjemme’-tyve på spil: Dummede sig under indbrud

080223 FO Psykiatriventetider

play Psykiatrien under massivt pres: Nu bliver kæmpe byggeri sat i værk

060221 FO Samtykke på skemaet 3

play Svært at sige nej til sex, hvis man selv har lagt op til det

080223 Tyrkiet jordskælv jotr 5810

play Familie og venner i knibe: Kammerater vil hjælpe tyrkiske jordskælvsofre

Indbrud indbrudstyv

‘Alene Hjemme’-tyve på spil: Dummede sig under indbrud

080223 Formand for pendlerklubben SK-AAL Henriette von Platten-Hallermund

Pendlere om p-betaling: Hvis det bliver dyrere for os, lukker vi Aalborg ned

mikkel h

En voldsom overgang fra Paris til Aalborg, vurderer håndboldekspert

20230204-181656-L-4715x3081ma

Mikkel Hansen er sygemeldt

aalborg lufthavn fly

Reagerer på p-chok: - De vil få smæk for det

SAS

Raser over lufthavnshykleri: - 20 kroner i p-afgift er et rent symbolsk beløb

split jan og stefan

play Aalborg-direktør om Mikkel Hansen-sygemelding: Der var nogle omstændigheder, der gjorde, at det var nu

080223 Formand for pendlerklubben SK-AAL Henriette von Platten-Hallermund

Pendlere om p-betaling: Hvis det bliver dyrere for os, lukker vi Aalborg ned

20230204-181656-L-4715x3081ma

Mikkel Hansen er sygemeldt

310122 Retten i Aalborg

play 51-årig mand på anklagebænken for årelangt misbrug af unge drenge

indbrud

Hjælp politiet i indbrudssager: Har du set noget mistænkeligt?

Screenshot 2023-02-08 102643

play 17-årig piges mystiske død fører til nye procedurer: - Det tætteste, jeg kommer på en indrømmelse, siger mor

IMG_1016

Brian gik på Gravenshoved, men kan ikke genkende skrækhistorierne

def_thumb,50_percent

play Passagerer efter p-chok: - Det er jeg ærgerlig over

Basis-billede-1 (1)

play Slut med gratis parkering i Aalborg Lufthavn - så meget kommer det til at koste

BB74AE21-71FD-4B0B-8EFE-2376BF2F59A1

play Laura lider af psykisk sygdom - parkour får hende til at blomstre

saug

Saugstrup reagerer på alvorlig skade

070223 Inge forside

play Inge er dødssyg og har et særligt ønske - men kommunen afviser hende

Til forsiden

Til forsiden