Se video: Flere holder karantæne-karneval med afstand

Hvis ikke det havde været for corona-krisen og forsamlingsforbud, så havde Aalborgs gader i dag været fyldt med masser af fest. Det er nemlig dagen, hvor Aalborg Karneval skulle være afholdt.

Men selvom karnevallet i år er aflyst, så har flere valgt at holde deres eget mini-karneval i grupper med færre end ti personer. Og turen gik for fleres vedkommende den traditionsrige tur til Kildeparken - i udklædning naturligvis.

Politiet har dagen igennem patruljeret ved steder, hvor der kunne tænkes at samles mange mennesker, men ifølge politiet er grupperne gode til at holde sig adskilt, og de har ikke set grupper på flere end ti.

quote For en garvet betjent er det sgu lidt trist, når vi bliver nødt til at springe karnevallet over i år

Claus Serup, politikommissær hos Nordjyllands Politi

- Vi har været forbi  Kildeparken, og der er nogle få feststemte mennesker, der har klædt sig ud. De holder fin afstand, siger Claus Serup, politikommissær hos Nordjyllands Politi.

Han lægger ikke skjul på, at der i dag  er en hel anderledes stemning i forhold til det, der kunne have været, hvis karnevalet var blevet afholdt, som det plejer. 

- For en garvet betjent er det sgu lidt trist, når vi bliver nødt til at springe karnevallet over i år,  siger Claus Serup, politikommissær hos Nordjyllands Politi.

- For en garvet betjent er det sgu lidt trist, når vi bliver nødt til at springe karnevallet over i år,  siger Claus Serup, politikommissær hos Nordjyllands Politi. Video: TV2 Nord

Politiet opfordrer til, at man stadig skal huske at holde en meters afstand, og at grupper over ti ikke må samlet  - og i det hele taget tænke over, hvordan man er samlet, så man ikke øger smittetrykket i samfundet.

Men selvom karnevallet i år er aflyst, så har flere valgt at holde deres eget mini-karneval i grupper med færre end ti personer. Her er det en vennegruppe, der har deltaget i karneval de sidste syv år, og også i år valgte de at gå ruten til Kildeparken i udklædning.
Politiet opfordrer til, at man stadig skal huske at holde en meters afstand, og at grupper over ti ikke må samlet  - og i det hele taget tænke over, hvordan man er samlet, så man ikke øger smittetrykket i samfundet. Det siger Claus Serup, politikommissær hos Nordjyllands Politi. Video: TV2 Nord

Hos Aalborg Karneval er det også en særlig dag. For der var jo forlængst sat det store kryds i kalenderen for i dag  - den store karnevalsdag.

- Jeg vågnede op med en knude i maven. Vi er jo vant til at holde fest og tage imod feststemte og glade mennesker. Dem savner vi simpelthen. Det er virkelig en mærkelig fornemmelse at stå her uden karneval, siger formanden for Aalborg Karneval, Mette Bugge.

Aalborg Karneval vil ikke opfordre til at holde fest, når verden ser ud, som den gør, men Mette Bugge ved, at der er mange, der rundt omkring er samlet i dag for alligevel at markere karnevallet.  Der er på de sociale medier oprettet grupper, hvor folk slår billeder op både fra i dag og fra karnevallet sidste år. 

quote Jeg vågnede op med en knude i maven.  Det er virkelig en mærkelig fornemmelse at stå her uden karneval

Mette Bugge, formand for Aalborg Karneval

 

- Jeg vågnede op med en knude i maven. Vi er jo vant til at holde fest og tage imod feststemte og glade mennesker. Dem savner vi simpelthen. Det er virkelig en mærkelig fornemmelse at stå her uden karneval, siger formanden for Aalborg Karneval, Mette Bugge. Video: TV2 Nord

 

- Så i år er det en slags karantæne-karneval.  Jeg elsker traditionen og fællesskabet omkring karneval, så er det stemningen omkring et karneval, og det er dejligt, at der er nogle, der værner om det og savner karneval., siger Mette Bugge, formand for Aalborg Karneval.

Aalborg Karneval er klar igen næste år, hvis alt går som det skal i forhold til coronakrisen, men om karnevallet i Aalborg kan bliver større eller vildere, det, tror Mette Bugge, ikke. 

- Det kan næsten ikke blive vildere næste år, men jeg tænker, at der nogen, der vil gøre noget ekstra ud af det næste år, siger Mette Bugge, som tilføjer, at den enorme støtte, karnevallet gennem årene har oplevet, er det, der gør, at karnevallet kan klare sig igennem økonomisk et år - ja uden karneval.

- Det kan næsten ikke blive vildere næste år, men jeg tænker, at der nogen, der vil gøre noget ekstra ud af det næste år, siger Mette Bugge, som tilføjer, at den enorme støtte, karnevallet gennem årene har oplevet, er det, der gør, at karnevallet kan klare sig igennem økonomisk et år - ja uden karneval. Video: TV2 Nord

 


Coronavirus

corona vaccine

Alle vaccinecentre i Nordjylland er nu lukkede

Henrik Nielsen, Aalborg Universitetshospital

play Får vi corona-jul igen i år? - Nej, ingen grund til bekymring, siger ekspert

coronatest

play - Vi må forvente en fjerde coronabølge, siger nordjysk professor

PH 280622 SI Spildevand tjekkes for corona Still

play Afføring gør, at coronasmitten kan følges tæt over sommeren

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland