Efter tre års ventetid: KaffeFair genåbner

Den socialøkonomiske café KaffeFair kan nu endelig slå dørene op i deres nye lokaler.

Det er efterhånden tre år siden, at KaffeFair måtte lukke ned for deres café i Nørregade i Aalborg. Siden har folkene bag kæmpet for igen at få en café inde i midtbyen, og fredag kunne KaffeFair igen slå dørene op. Denne gang på Strandvejen 19 i Aalborg. 

- Her hvor vi sidder lige nu, det er faktisk et tidligere tobakslager, og det har vi jo så fået forvandlet til en restaurent, og det har taget noget tid. Så har vi stødt ind i nogle bump omkring brandgodkendelser og så videre, men nu er alt godkendt og alt er klar. Så det er en kæmpestor dag for os, fortæller Bjørn Salling, der er direktør i FOKUS, der står på KaffeFair. 

KaffeFair er en socioøkonomisk non-profik virksomhed. Det betyder, at folkene bag ikke trækker overskud ud til sig selv, men lader det hele stå i virksomheden. Det overskud, der så måtte være, bliver så brugt på at beskæftige folk, der er faldet udenfor arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet. 

- Det er en god læring. Der er en masse samabejdslæring, der er noget socialtræning i det og i det hele taget noget med, hvordan man fungerer på en arbejdsplads. Og der er en café som den her en rigtig god ramme, fortæller Bjørn Salling. 

På åbningsdagen var caféen ganske velbesøgt. Flere valgte at lægge vejen forbi den netop åbnede café i frokostpause. Det håber Bjørn Salling fortsætter, så KaffeFair kan blive et samlingspunkt i Vestbyen. 

- Det er jo  en måde at bringe folk sammen på og skabe noget dialog på tværs af alder og alt muligt. På den måde håber vi at samle en helt masse mennesker. Det er i hvert fald vores ambition, fortæller Bjørn Salling. 

KaffeFair har fået adresse på Strandvejen 19 i Aalborg.  

 


Seneste nyt

fra Nordjylland