Guldfest på isen: Pirates er danske mestre

Aalborg Pirates sikrede sig søndag det danske mesterskab i ishockey for tredje gang i klubbens historie.

Aalborg Pirates er danske mestre i ishockey, efter at Aalborg-spillerne søndag eftermiddag på egen is besejrede Rungsted Seier Capital med 5-1 og afgjorde finaleserien.

Det nordjyske mandskab havde vundet tre af de første fire finalekampe, og dermed var der lagt op til guldfest foran hjemmepublikummet, som var mødt talstærkt op til søndagens kamp.

Takket være en forrygende start med to powerplaymål i første periode fik Aalborg bragt sig i front, og den føring formåede de at holde fast i. Da hornet lød efter 60 minutters spil kunne guldfesten skydes i gang.

For tredje gang nogensinde er Aalborg på toppen af den danske ishockeytrone efter AaB Ishockeys mesterskab i 1981 og Aalborg Pirates' seneste triumf i 2018.

Se de mange glade spillere her.

Overtal blev udnyttet

Aalborg kom frem til kampens første store chance, da Jeppe Jul Korsgaard testede Ville Kolppanen i Rungsted-målet efter tre et halvt minuts spil. Rungsted-målmanden vandt dog duellen med Pirates-forwarden.

Minuttet senere dummede gæsternes Jacob Gammelgaard sig, da han lavede en hård slashing på Aalborgs Johan Skinnars. Dommerne så situationen igennem på video og tildelte Rungsted-spilleren en badebillet, hvilket betød fem minutters overtal til Pirates.

Værterne skulle kun bruge 15 sekunder i overtal, før Thomas Spelling sendte pucken i nettet og bragte Aalborg foran. Tre minutter senere slog Spelling til igen. 2-0 til Pirates og så begyndte guldfesten for alvor at tage form i Sparekassen Danmark Isarena.

Mattias Persson holdt dog Rungsted inde i kampen, da han på egen hånd fandt vej forbi de fleste af Pirates' spillere og passerede George Sørensen i hjemmeholdets mål.

Aalborg-spillerne kunne dermed skøjte til pause med en etmålsføring efter en første periode, hvor de vandt skudstatistikken med hele 15-5.

Mesterskabet blev skøjtet hjem

Rungsted kom bedst fra start i anden periode, hvor de forsøgte at fremtvinge en udligning. Der var dog ingen af de to mandskaber, der formåede at komme på måltavlen i midterperioden.

Aalborg var tættest på at få scoret, da de kom frem til en dobbeltchance med syv minutter tilbage af anden periode. Østrigske Emilio Romig kunne have bragt piraterne foran med 3-1, da han samlede en løs puck op, men hans afslutning ramte ikke Rungsted-målet.

Rungsted kom frem til par chancer i begyndelsen af tredje periode, hvor piraternes kaptajn Julian Jakobsen måtte en tur i straffeboksen, men Aalborg holdt fast i føringen.

Værterne udbyggede forspringet syv et halvt minut før tid, hvor Dylan Steman fik pucken i mål. Efterfølgende overlevede piraterne to minutter i undertal, og tiden løb ud for gæsterne.

Med lige under fire minutter igen øgede Lasse Bo Knudsen til 4-1 med en scoring i tomt mål fra egen zone, og 57 sekunder før tid fuldendte slutspilstopscorer Thomas Spelling sit hattrick med endnu en Pirates-scoring i tomt mål. Dermed kunne guldfesten bryde løs.

Aalborg Pirates er danske mestre i ishockey i 2021/22-sæsonen.

Aalborg Pirates' kaptajn Julian Jakobsen fejrer mesterskabet med familien.