AaB-nederlag sender Silkeborg tæt på tredjepladsen

Det var endnu engang en direkte duel om tredjepladsen, AaB bød op til, da Silkeborg IF søndag gæstede Aalborg Portland Park i mesterskabsslutspillet i Superligaen.

AaB-fansene kunne glæde sig over igen at se Lucas Andersens tilbage i startopstillingen efter den knæskade, der har holdt ham ude i 11 måneder. AaB har ikke vundet over Silkeborg IF i de seneste fire opgør, så der var lagt op til revanche for den nordjyske klub.

Den første chance tilfaldte AaB'erne, da tidligere AaB-målmand Nicolai Larsen boksede bolden direkte hen i fødderne på Kasper Kusk, der dog sendte bolden over mål. Kort efter blev ondt værre, da Silkeborg IF bragte sig foran på mål af Sebastian Jørgensen.

Efter otte minutter fik AaB et hjørnespark, hvor Lucas Andersen smækkede bolden ind over til Rasmus Thelander, der flot kunne dirigere bolden i nettet med højreskøjten. 1-1.

AaB overtag

Selvom Silkeborg kom hurtigt foran, er det AaB, der har overtaget i kampen. Efter 15 minutter kommer Milan Makaric frem til en stor chance, men bolden forbliver ude.

Det kampbillede fortsætter resten af første halvleg, hvor Makaric kommer til den ene chance efter den anden. Anders Hagelskjær stopper en Silkeborg omstilling fem minutter før pausen og bliver præsenteret med et gult kort af dagens dommer, Sandi Putros. Men det blev aldrig til mere, og først halvleg slutter 1-1 med en skudstatistik på 5-1 i AaB's favør.

Silkeborg som forvandlet

Begge mandskaber kommer godt ud til anden halvleg, og der er chancer i begge ender. Men efter 51 minutter sender Nicolai Vallys en bold i dybden til Anders Klynge, og Silkeborg bringer sig foran 1-2.

Silkeborg er kommet meget bedre med i anden halvleg og har udover målet til 1-2 også haft en chance til Lukas Engel, men skuddet går forbi mål. De har genfundet de gode takter, de har vist så mange gange i denne sæson.

Med 25 minutter tilbage foretager AaB tre udskiftninger. Ud går Milan Makaric, Kasper Kusk og Anders Hagelkjær, og ind kommer Kasper Høgh, Malthe Højholt og Gudmundur Thórarinsson. AaB'erne har brug for et mål, hvis ikke de skal presse fra netop Silkeborg på slutspillets tredjeplads.

AaB pres til sidst

AaB har svært ved at svare på Silkeborgs dominans, men til sidst i kampen presser aalborgenserne på. Med syv minutter tilbage var Anosike Ementa ved at sende bolden i kasse efter et langt indkast, og med få sekunder tilbage af den ordinære spilletid sendte Oliver Ross bolden på overliggeren.

Dybt inde i overtiden blev AaB-målmanden, Jacob Rinne, sendt med frem på hjemmeholdets 14. hjørnespark, og han var da også lige ved at kunne heade bolden i kassen, men bolden ryger over hovedet på ham.

Usikker tredjeplads

Kampen ender 1-2 til Silkeborg IF, der dermed kun ligger ét enkelt point efter AaB på tredjepladsen i Superligaens mesterskabsslutspil.

Næste kamp for de to hold er mandag den 2. maj, hvor de igen mødes til en duel om bronzepladsen. Kampen spilles klokken 19:00 på JYSK Park i Silkeborg.