LIGE NU:

Jagter donationer: Lille Vildmosecentret mangler penge

Selv med støttepakken fra staten ser økonomien for fonden bag Lille Vildmosecentret ikke god ud. Donationer kommer ind fra hele landet.

En helt ny udstilling og legeplads stod klar. Men så kom coronaen, og økonomien i den selvejende fond bag Lille Vildmosecenteret, som ikke må give overskud og derfor heller ikke må have penge stående på bankbogen, ser nu meget dyster ud.

- Vi har fået hjælp fra staten, men det er ikke nok. Så vi er i gang med at skære helt ind til benet i vores organisation og tilpasse os den svære situation, siger direktør Bo Gregersen.

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier har besluttet at lave en hjælpepakke til de 16 videnspædagogiske aktivitetscentre, som modtager driftsstøtte fra Børne- og Undervisningsministeriet, så de sidestilles med kulturinstitutioner, der er omfattet af Kulturministeriets hjælpepakke til særligt nødlidende kulturinstitutioner fra den 18. april. 

Det betyder, at centrene kan kompenseres for op til 80 procent af deres manglende indtjening i perioden 9. marts til og med 8. juli 2020.

- I konkrete tal betyder det, at vi mangler 350.000 i omsætning, og de penge forsøger vi at finde via donationer og nye initiativer, fortæller Bo Gregersen.

Via Facebook har Lille Vildmosecentret sat en indsamling i gang, og der er indsamlet 'et stykke over 100.000 kroner', men der er stadig langt til de 350.000 kroner, som mangler i kassen.

- Selv om det er trist, så glædes vi over, at donationerne kommer ind fra hele landet. Ikke kun fra Nordjylland. Vi er faktisk helt overvældet over, at folk støtter os ved at købe årskort og sende donationer, så vi kan fortsætte arbejde med at formidle og fortælle om livet og dyrelivet i mosen, siger Bo Gregersen.

Flere rundvisninger

På lørdag slår Lille Vildmosecentret igen dørene op til en begrænset åbning. Det er stadig forbudt at samles i større grupper, og det kommer til at lægge en dæmper på åbningsfesten. 

I stedet skruer man op for de aktiviteter, som kan lade sig gøre. 

- Vi sætter fuld tryk på guidede bil-ture gennem mosen, hvor besøgende og familierne kan sidde i deres biler og høre alt om mosen og dyrene gennem bilradioen. Lørdag, søndag og mandag laver vi to daglige ture, og det samme sker igen 5. til 7. juni. 

Derudover kan man se frem til, at Lille Vildmosecentret laver et skarpt tilbud på naturfotograf Kjeld Ejsing Duuns fotobog, der kommer til salg for bare 100 kroner.  

Har man lyst til at støtte Lille Vildmosecentret, kan det ske via MobilePay og ved køb af årskort med videre.