LIGE NU:

Julen falder tidligt hos Lene Bjerre Design: Tysk investor skyder 12 millioner kroner i virksomheden

Hos Lene Bjerre Design er julen kommet lidt tidligere i år. For få dage siden landede de en aftale med en tysk investor, som skyder 12 millioner kroner i virksomheden.

Efter et par vanskelige år ser det ud til, at lykken er vendt for det nordjyske interiørbrand Lene Bjerre Design. Virksomheden, der har hovedsæde i Nibe, har netop fået skudt 12 millioner kroner ind i virksomheden. Det vækker selvsagt glæde hos økonomidirektør i Lene Bjerre Design Bjarne Poulsen.

- Det betyder ufatteligt meget. Nu kan vi langt om længe få ro på og begynde at koncentrere os om at drive forretningen, så det betyder uendeligt meget for os, siger han.

quote - Vi har været presset og har måttet kæmpe rigtigt hårdt

Bjarne Poulsen, økonomidirektør, Lene Bjerre Design

Virksomheden startede helt tilbage i 1975 med at producere lampeskærme, siden da Lene Bjerre Design været i en rivende udvikling. De seneste år har udviklingen imidlertid ikke udmøntet sig i sorte tal på bundlinjen. Tallene har snarere været blodrøde. Alligevel har Bjarne Poulsen hele tiden troet på lysere tider.

- Vi har været presset og har måttet kæmpe rigtigt hårdt, men jeg har på intet tidspunkt været i tvivl om, at vi ville komme i land. Så jeg synes, at det, der har været skrevet om os, har været lidt mere dramatiseret, end jeg selv har opfattet det. Jeg har ikke været et sekund i tvivl om, at vi kom igennem det her, siger han.

- Vi får en langt større tilstedeværelse på det tyske marked

Den nye kapitalindsprøjtning falder på et tørt sted, men den luner ikke blot nu og her. Den nye investor Wolfgang Kilian er særdeles branchekendt og kan ifølge økonomidirektøren hjælpe virksomheden med at stå endnu stærkere på det tyske marked.

Wolfgang Kilian driver det 40.000 kvadratmeter store Deko Messezentrum, hvorfra ca. 150 internationale producenter præsenterer og sælger deres sortimenter direkte til især den kæmpestore tyske interiørdetailhandel med et årligt volumen på 20 mia. euro.

Deko Messezentrum i Grabfeld har allerede i et par måneder solgt Lene Bjerre Designs varer, og produkterne – oplyser Kilian - ligger aktuelt på en flot tredjeplads rent omsætningsmæssigt hos Deko. Det giver grund til optimisme. 

- Vi får en langt større tilstedeværelse på det tyske marked. Vores investor har planer om at opbygge fem centre i Tyskland, og det vil sige, at vi kommer til at ligge fem strategiske steder med vores sortiment, siger en forhåbningsfuld Bjarne Poulsen.

I mandags tiltrådte der ydermere en ny administrerende direktør, der har til opgave at hjælpe Lene Bjerre Design på fode igen.

- Jeg kan se, at der måske har været nogle ting, der har været mindre heldige, hvis man ser bagud. Men det tænker jeg hurtigt, at vi kan rette op på. Vi er en af de ældste interiør-brands, og jeg ved, at vi er ret kendte i Europa. Så jeg føler mig overbevist om, at der en historik og en positivitet, som vi kan tappe ind i.

Sådan lyder det fra den nye administrerende direktør Per Nybo Nielsen, der udover direktørstolen overtager 10 % af aktierne i virksomheden. Særligt omstillingen til et nyt it-system har været så problematisk og ressourcekrævende, at virksomheden de seneste år har kørt med underskud og ædt af egenkapitalen.

Men nu er den nye it-platform på plads, organisationen er slanket, og med ny direktør og investor ser man nu fremad mod bedre tider.

- Det vi nu har fået bygget op, skal vi have materialiseret i, at vi får gavn af det, så vi igen kan tjene nogle penge, slutter Bjarne Poulsen.

Foto: Mette Kristensen
1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

boernehave (1)

41-årig på anklagebænken: Tog flere end 1300 billeder af afklædte børn i børnehave

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

Til forsiden

Til forsiden