Kendt nordjysk erhvervsmand tiltalt for insiderhandel

En kendt nordjysk erhvervsmand risikerer at få en fængselsstraf efter køb af Alm. Brand-aktier for knap en million.

Navnene på de to nordjyske erhvervsmænd har tidligere været fjernet fra artiklen på grund af navneforbud, men er kommet tilbage i artiklen, da navneforbuddet er ophævet i landsretten.

Det kan vise sig at blive en meget dyr telefonsamtale, to fremtrædende nordjyder havde i juni sidste år. 

Det skriver Børsen, som har fået aktindsigt i en tiltale mod entreprenør Søren Enggaard og godsejer Flemming Fuglede Jørgensen for henholdsvis insiderhandel og uretmæssig videregivelse af oplysninger.

I samtalen skulle Søren Enggaard have fået et internt tip om Alm. Brands opkøb af Codan den følgende dag, hvilket fik ham til at købe aktier i Alm. Brand for 981.260 kroner.

Oplysningerne var interne og fortrolige, da telefonsamtalen fandt sted, først dagen efter blev handlen offentlig og meldt til fondsbørsen, oplyser Børsen.

En meget offentlig telefonsamtale

På trods af samtalens private og for de to parter risikable karakter skulle den have fundet sted på Molslinjen mellem Jylland og Sjælland, hvor den ene part befandt sig. 

Samtalen var ovenikøbet på medhør, og lige i nærheden sad Jyllands-Postens journalist Niels Lillelund, som overhørte detaljerne om milliardhandlen.

Fremtrædende nordjyder

Der er tale om to fremtrædende nordjyder. Da ingen er dømt i sagen og begge parter kun er tiltalt, blev der nedlagt navneforbud i sagen, som nu er blevet ophævet af landsretten.

TV2 Nord har torsdag været i kontakt med Søren Enggaard, der slår fast, at han ikke har nogen kommentarer til sagen.

Fængselsstraf og bøde

Sagen er blevet undersøgt af NSK, der tidligere hed Bagmandspolitiet, og er nu endt i tiltale mod de to.

Mens den ene er tiltalt for uretmæssig videregivelse af oplysninger, som traditionelt straffes med bøde, kan den anden formentlig se frem mod en hårdere straf, hvis han findes skyldig. Insiderhandel straffes med fængsel i op til 1,5 år, og ved særligt skærpende omstændigheder er straffen op til seks års fængsel.

Ser man bort fra den mulige straf har handlen heller ikke været en succes indtil videre. Nordjyske skriver, at Alm. Brand-aktien faldt efter opkøbet af Codan og er faldet yderligere siden.


Seneste nyt

fra Nordjylland