Krænkelsessag mod skoleansat: - Min datter lyver ikke, sagde far i retten

En skoleansat er tiltalt for at have blufærdighedskrænket 20 børn i alderen seks til ti år. Torsdag vidnede børnenes forældre ved Retten i Aalborg.

Retssagen, hvor en skoleansat er tiltalt for at have blufærdighedskrænket 20 børn og i et tilfælde er tiltalt for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje, nærmer sig sin afslutning, og torsdag var det forældre til de påståede krænkede børn, der indfandt sig i vidneskranken.

quote Min datter lyver ikke

Far til en pige på skolen

Retten skal vurdere troværdigheden af børnenes udsagn, og derfor bliver forældrene spurgt til, om deres børn kan finde på at fortælle historier.  

- Hun kunne ikke finde på det her, sådan har jeg ikke opdraget hende, fastholder manden, der er far til den pige, der ifølge anklageskriftet har været udsat for, at tiltalte har stukket en finger op i hendes skede.

En anden mand, der er far til to piger på skolen, fortæller, at hans piger er blevet bange for fysisk berøring som konsekvens af sagen.  

Slik til pigerne

En mor fortæller, at hendes datter har fortalt, at tiltalte gjorde stor forskel på drenge og piger. For eksempel gav han pigerne slikkepinde, bolcher og julekalendere, og det fik drengene ikke, fortæller moren.  

Og så skal hun svare på, om hendes datters udsagn er troværdige i hendes øjne.

- Jeg er 100 procent sikker på, at det er rigtigt, det hun siger, fortæller moren. 

Hendes datter har ofte siddet på skødet af den tiltalte. Det var i situationer, hvor pigen var ved at glide ned af hans skød, at tiltalte trak pigen op igen ved at placere sine hænder på barnets inderlår. 

En anden mor fortæller, at hun undrede sig meget over tiltaltes opførsel med at give pigerne slik, men at hun ikke havde noget konkret at sætte en finger på. 

- Man kan jo ikke ringe til skolen og sige, at man synes, at han er for sød. Men jeg havde bare en mavefornemmelse, siger moren. 


Vidste ikke, at det var forkert

En anden mor fortæller samme historie. Hun fik kendskab til de påståede krænkelser i sommer, hvor hendes datter havde fortalt hende om det som forklaring på, hvorfor hun ikke havde lyst til at hilse på tiltalte til en skolefest, de havde været til.

Pigen fortalte, at hun i de mindre klasser havde siddet på skødet af ham, og at han i den forbindelse havde haft hænderne nede i skridtet på hende uden på tøjet og bevæget fingrene. 

quote Hun synes ikke, det var rart, men hun vidste ikke, det var forkert

Mor til en pige på skolen

En lignende fortælling hører vi fra en anden mor. 

- Hun sagde, at han havde masseret hende mellem benene, siger hun.

Da moren bliver spurgt ind til, hvorfor hendes datter ikke havde sagt noget, da det skete, fortæller hun, at det først var, da de andre piger begyndte at fortælle om det, at det gik op for pigen, at det ikke var i orden, det der var sket.

I forhold til datterens troværdighed er moren klar i spyttet. 

- Jeg har aldrig aldrig i mit liv ikke troet på min datter, siger hun. 

Begynder at tisse i bukserne

En mor fortæller at hendes datter, der går i sjette klasse, ud af det blå var begyndt at tisse i bukserne. 

- Det var længe siden, hun havde haft sådan nogle uheld, så det undrede mig meget, fortæller moren. 

Efterfølgende fortæller datteren, hvad der var sket. 

- Han havde strøget hende op og ned ad lårene, og hun fortalte, at hun ikke havde lyst til at komme op og sidde på hans skød igen, siger moren. 

En anden mor mener også, at sagen har fået både fysiske og psykiske konsekvenser for hendes datter. 

- Hun skal tisse hele tiden, og hun trækker sig fra sociale relationer i skolen. Hun er bange for, at de andre børn finder ud af, at hun er en af dem, han har rørt ved, siger moren. 

Tiltalte har ved begyndelsen af dagens retsmøde bedt om at få lov til at afgive supplerende forklaring, hvilket han skal gøre i eftermiddag.

TV2 Nord kommer med en opdatering, når retsdagen slutter klokken 15. 


Seneste nyt

fra Nordjylland