LIGE NU:

Nordjyllands hovedstad vokser: Nu skal der bygges boliger til singler, ældre og familier

Aalborg er den eneste af landets fire største kommuner, hvor den reelle udvikling gennem det seneste år har overgået forventningerne. Nu genovervejer kommunen, om der er behov for at opjustere antallet af nye boliger i sin boligstrategi.

Aalborg Kommune har ifølge en ny undersøgelse fået over dobbelt så mange nye indbyggere som forventet i løbet af det seneste år.

I løbet af det seneste år er indbyggertallet i Aalborg Kommune vokset med hele 2.412 nye borgere, og det er over dobbelt så mange som de forventede 1.147. Det viser en ny undersøgelse fra By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune, der har sammenholdt de nye folketal fra Danmarks Statistik med den forventede befolkningstilvækst fra statistikbankens befolkningsfremskrivning.

Direktør for By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune, Anders Fokdal, kalder undersøgelsens konklusion interessant, og ifølge ham er udviklingen med til at understrege behovet for opførelsen af nye boliger over de kommende år.

-  Det er afgørende for os, at vi som kommune formår at skabe rammerne for, at boligudbuddet også i fremtiden matcher efterspørgslen, og derfor er det her en interessant udvikling, som vi følger rigtig tæt. Så sent som sidste år vedtog vi en helt ny boligstrategi for Aalborg Kommune, hvor vi anslog, at der bliver behov for godt 15.800 yderligere boliger i løbet af de kommende 10 år, og i den henseende er det selvsagt relevant at holde øje med, om der er grundlag for en opjustering af det antal, siger Anders Fokdal.

Aalborg Kommune er ifølge undersøgelsen den eneste blandt landets fire største kommuner, hvor befolkningstilvæksten gennem det seneste år overgår forventningerne. Spar Nords cheføkonom Jens Nyholm er blevet forelagt tallene, og han hæfter sig blandt andet ved boligprisniveauet i Aalborg som en del af forklaringen på, at Aalborgs skiller sig ud.

- Selvom priserne i alle landets fire største byer overvejende har været stigende gennem de senere år, er der bare rigtig stor forskel på prisniveauet i for eksempel Aalborg sammenlignet med Aarhus og især København. Jeg tror på, at priserne i Aarhus og København efterhånden har nået et niveau, der skubber relativt flere ud i de omkringliggende kommuner i forhold til i Aalborg, hvor relativt flere har økonomien til at blive boende, siger han.

Boligudbuddet i landets største byer har generelt svært ved at følge med efterspørgslen

Ifølge Danmarks Statistiks befolkningsfremskrivning vil indbyggertallet i både Aarhus og Københavns Kommune vokse med cirka 19 procent frem mod 2045, mens der forventes omkring ni procent flere indbyggere i både Aalborg og Odense Kommune.

Nye boliger til børnefamilier, singler og seniorer i Aalborg

Mens det særligt har været ungdomsboliger, der har været i fokus for boligudviklingen i Aalborg Kommune gennem de seneste 10-15 år, er fokus nu skiftet. Ifølge kommunens nye boligstrategi er det særligt boliger til børnefamilier, singler og seniorer, der skal opføres over de kommende år.

- Vi har i Aalborg haft stor succes med at skabe et flot udbud af ungdomsboliger, hvilket har været med til at understøtte udviklingen af Aalborg som studie- og vidensby. Nu viser vores analyser, at befolkningsvæksten de kommende år særligt vil være drevet af børnefamilier, singler og seniorer, og det stiller nogle andre krav til byudviklingen og boligudbuddet, som vi skal imødekomme over de kommende år, siger Anders Fokdal.

Cykelhandlere

Cykelmangel: Et halvt til et helt års ventetid på en ny cykel

Roman 110 procent dagpengesats

Midlertidig dagpengeordning får flere i uddannelse

20_percent

play Limfjordsrådet i desperat bøn: - Hjælp os med at opspore spøgelsesgarn

20210416-222157-L_27Mb

Slog alle rekorder: 1,5 millioner mennesker så Martin Jensens koncert fra toppen af AKKC

Cykelhandlere

Cykelmangel: Et halvt til et helt års ventetid på en ny cykel

Roman 110 procent dagpengesats

Midlertidig dagpengeordning får flere i uddannelse

20_percent

play Limfjordsrådet i desperat bøn: - Hjælp os med at opspore spøgelsesgarn

Til forsiden

Til forsiden