LIGE NU:

Så blev det de ældstes tur: Elever vender tilbage til klasselokalerne

I to måneder har hverdagen budt på hjemmeundervisning for landets 6. til 10. klasser. Men fra i dag kan eleverne igen vende tilbage til klasselokalerne.

Det er sjældent, at skoleelever nærmest står og tripper for at komme ind i klassen om morgenen, men det er tilfældet i dag på Filstedvejens Skole i Aalborg, hvor 9.B for første gang i to måneder kan træde ind på skolen.

- Godmorgen 9.B, kom indenfor og husk at holde afstand, lyder det fra klassens lærer, Tom Mortensen, da døren til klasselokalet bliver åbnet.

9.B blev sendt hjem fra skole, da Danmark lukkede ned, og siden har eleverne haft undervisning virtuelt. Samtidig har kontakten til de andre klassekammerater været minimal. Derfor er det også en glad klasse, der igen kan samles på skolen.

- Det er en fornøjelse at komme tilbage, når man har været hjemme i mere end en måned nu. Det er dejligt at se sine klassekammerater igen og snakke med flere end bare en to-tre stykker, siger Christian Dremstrup Nielsen, der er elev i 9.B på Filstedvejens Skole.

- Det er lidt mærkeligt, at vi skal vænne os til, at nu skal vi i skole igen, for nu havde jeg lige vænnet mig til at have virtuel undervisning derhjemme, siger Adrian Husby Zuna fra 9.B på Filstedvejens Skole.

Statsministerbesøg på Stolpedalsskolen

På Stolpedalsskolen i Aalborg er det ikke kun de ældste skoleelever, der bliver budt velkommen mandag morgen. Statsminister, Mette Frederiksen (Soc.Dem.), er også på besøg for at hilse på skolens elever og personale.

- I ligner nogen, der synes, det er meget fedt at komme i skole igen, siger hun med et smil, da hun hilser på 7.C fra Stolpedalsskolen.

Mette Frederiksen er på rundtur i Jylland for at besøge flere steder, der mandag kan åbne som en del af genåbningens fase to. Det første sted er Stolpedalsskolen, og statsministeren møder masser af smil på gangene:

- Deres glæde er simpelthen så smittende. Både de små, der har haft deres hverdag her i længere tid, men også de store. Vi kan jo komme ud af det her med en børn- og ungegeneration, som virkelig sætter pris på at være i skole, og som også har oplevet, hvad det vil sige at savne at gå i skole, og den glæde vil jeg gerne dele med dem i dag. Man kan se, hvor meget de trænger til at få en hverdag igen, siger statsminister Mette Frederiksen, Soc.Dem.

Det er klart, der ligger jo også en virkelighed i en åbning som denne, der handler om, at man risikerer, at antallet af smittede stiger. Hvad er dine betragtninger i forhold til, hvad vi kan tåle i den retning?

- Vi må forvente, at når vi åbner mere op, så vil der også være flere smittede, men indtil nu har vi kunne holde virussen under kontrol, selvom vi er mere end en måned inde i genåbningen, så grundlæggende går det godt med at få Danmark åbnet op igen. Det er klart, at vi skal blive ved med at passe på hinanden, holde afstand og alle de der retningslinjer, der er gentaget mange gange efterhånden, siger Mette Frederiksen.

Bange for smitterisiko

Zalina Gade Nordstrøm fra 9.B på Filstedvejens Skole i Aalborg er lidt betænkelig ved at begynde i skole igen. Hun er nervøs for, om det kan øge smitterisikoen, når klasserne samles igen:

- Min far og min papmor har været ramt af corona, så det er bestemt noget, jeg tænker over. Jeg har set mine venner holde fest, og der tænker jeg, at det er lidt uansvarligt at holde fest, lige meget om det er indenfor eller udenfor, siger hun.

Derfor er hun også glad for at se, at skolen har taget flere forholdsregler, så eleverne jævnligt bliver bedt om at vaske hænder, og der sidder kun en elev per bord.

- Når man endelig ser hinanden igen, så er det mærkeligt ikke at kunne kramme sine klassekammerater, men det er jo for sin egen risiko, og jeg er vant til at vaske hænder og spritte hænder, siger hun.

Klassen når at være tilbage på skolen i seks uger, inden der er sommerferie, og folkeskolen er slut for eleverne. For Christian Dremstrup Nielsen betyder det meget, at han når at se sine klassekammerater inden sommerferien:

- Det betyder meget, at man får snakket mere med sine klassekammerater og får mødt dem igen, inden vi skal sige tak for denne gang og videre i livet, siger han.

Stine Rex

Stine Rex vil slå danmarksrekord og sætte fokus på organdonation

Brovst Skole

Brovst Sogn er ét smittetilfælde fra at blive lukket ned

fokus.. på vores vilde natur

play Blomster og bier har det svært: - Der er håb, men du skal også gøre noget

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Stine Rex

Stine Rex vil slå danmarksrekord og sætte fokus på organdonation

Brovst Skole

Brovst Sogn er ét smittetilfælde fra at blive lukket ned

Til forsiden

Til forsiden