36-årig mand skal i retten for 17 øl-tyverier

En mand er tiltalt for at stille sulten og tørsten på flere aalborgensiske forretningsdrivendes regning.

Det hører til sjældenhederne, at det ud fra et anklageskrift er muligt at kortlægge folks mad- og drikkevaner. Det er ikke desto mindre tilfældet, når en 36-årig mand fra Brønderslev tager plads i retten i Aalborg fredag.

I hvert fald hvis man skal tro politiets anklageskrift i sagen, hvor 17 ud af de i alt 34 punkter handler om, at den 36-årige ifølge tiltalen siden 11. august sidste år har stjålet Grøn Tuborg og Somersby cider. 

Ikke i store mængder, men hver gang sådan mere til husbehov. I flere tilfælde eksempelvis fire halvliters Tuborg til en værdi af 66 kroner. 

Stillede også sulten

23. august fandt et af de større tyverier sted. Ifølge anklageskriftet stjal manden den dag for 518 kroner i form af fire Grøn Tuborg og 15 Somersby cider – samt fem wraps til at stille sulten. 

Og sulten kommer åbenbart over manden, som også 23. september ved 10-tiden om formiddagen er tiltalt for at have stjålet tre smurte boller til 40 kroner. 

Ved en anden lejlighed, mens der stadig var lidt sol og sommer tilbage i august, er manden ligeledes tiltalt for tyveri af 10 is til en ukendt værdi. Tyverierne er i alle tilfælde gået ud over forretningsdrivende i Aalborg.

Ikke kun tyveri

Det fremgår også af anklageskriftet, hvad manden ikke kan lide. I hvert fald er han tiltalt for at have råbt grimme ting efter to betjente i forbindelse med en episode om aftenen 24. november. 

De mange tiltalepunkter omfatter også hærværk, hæleri, besiddelse af hash og vidnetrusler. Det sidste af de mange forhold går tilbage til 12. december, og efter det fik politiet tilsyneladende nok, og manden blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet.

Sagen kørte i retten i mandags og forventes afsluttet i dag, fredag. Det fremgår ikke på forhånd, hvordan den 36-årige mand forholder sig til det meget lange anklageskrift.


Seneste nyt

fra Nordjylland