Seneste nyt:

Mand satte ild til sit hus og truede med at skyde sig selv: Nu skal han fængsles og mentalundersøges

En dramatisk aktion udspillede sig torsdag i Hurup. Nu er hovedpersonen varetægtsfængslet i fire uger

Den mand, der torsdag satte ild til sit eget hus i Hurup, er fredag formiddag blev fængslet efter et grundlovsforhør ved Retten i Holstebro.

Manden er sigtet for ildspåsættelse.

I retten kom det frem, at manden blandt andet andet truede brandvæsen og politi, da de mødte talstærkt op ved branden i det sydlige Thy.

- Jeg skyder, hvis I skyder, og jeg skyder mig selv, hvis I slukker (ilden, red.), skulle manden have sagt.

Manden var ifølge sin egen forklaring meget påvirket af alkohol og sovemedicin, da han vågnede ved lugten af gas i sin bolig torsdag morgen.

- Jeg kan ikke huske noget, forklarede han i retten. 

Ifølge politiet satte han ild til boligen på Asylgade i Hurup klokken 7.20 torsdag morgen.

Både bevæbnet politi, brandfolk og ambulancereddere var til stede ved aktionen.

Ejendommens mandlige beboer befandt sig på taget af bygningen, hvor han truede med at gøre skade på sig selv, hvis brandvæsnet begyndte at slukke ilden.

- Når vi har med en mand at gøre, som blandt andet truer med at skyde sig selv, så tror vi jo, at han har et skydevåben. Derfor tager vi vores forholdsregler og sætter det her i værk, lød det fra Morten Kehlet, der er indsatsleder hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Manden blev anholdt af politiet klokken 11.12, og kort efter var branden slukket.


Skal mentalundersøges

Under grundlovsforhøret kom det frem, at manden mener, han har store mén fra sin barndom. I retten kom det frem, at han har brugt alkohol og medicin til at medicinere sig selv, mens hans værge har ønsket at få ham udredt i psykiatrien.

På den baggrund anmodede både forsvarer og anklager om, at manden skal mentalundersøges.

Manden er nu varetægtsfængslet i fire uger. Retten lagde blandt andet vægt på, at han tidligere er dømt for to gange ildspåsættelse. Det ene tilfælde var i Holstebro.

Derudover skal han også for retten i Aalborg i løbet af foråret. Her er han tiltalt for en forbrydelse i Vodskov i Vendsyssel.

Manden nægter sig skyldig i sigtelsen for ildspåsættelse i Hurup.