Seneste nyt:

Tidligere dømt i dødsulykke ved Sindal: Tiltalt for igen at køre for stærkt

Lasse Burholt var fredag i retten tiltalt for hastighedsovertrædelser. Han er tidligere dømt i sag, hvor han var involveret i en dødsulykke ved Sindal, der kostede tre børn livet.

For otte år siden var Lasse Burholt fra Frederikshavn involveret i en dødsulykke, hvor tre børn mistede livet. Han blev dengang dømt for uagtsomt manddrab og for at have kørte 125 kilometer i timen, hvor han måtte køre 80. 

Fredag var han igen i retten tiltalt for en markant hastighedsoverskridelse.

I Retten i Hjørring erkendte han, at han to gange har overskredet fartgrænserne. 

Anklager Peter Møller krævede ham idømt to bøder på henholdsvis 3500 kroner og 2500 kroner samt ubetinget frakendelse af kørekortet i seks måneder, da han i 2017 og 2019 havde en betinget frakendelse af førerretten efter tre klip for fartoverskridelser.

Selvom Lasse Burholt i retten erkendte de faktiske forhold, bliver der først afsagt dom om en uge.

Overskridelse på mere end 60 procent

I de to sager er Lasse Burholt tiltalt for den 13. november 2020 at have kørt mindst 135 kilometer i timen på en strækning mellem Frederikshavn og Hjørring, hvor hastighedsgrænsen var 80 kilometer i timen. Det var en overskridelse på mere end 60 procent.

- Jeg kørte for stærkt. Længere er den ikke, sagde Lasse Burholt i retten.

20. april sidste år trådte han også for hårdt på speederen, da han kørte med mindst 83 kilometer i timen på Hunetorp Klitvej i et sommerhusområde syd for Blokhus. Det var en overskridelse på mere end 30 procent.

- Det var en ren tanketorsk. Jeg kører strækningen flere gange om ugen, og jeg troede, jeg var kommet hen i 80 kilometer-zone.

Dømt for uagtsomt manddrab i 2013

Sagen mod den 47-årige frederikshavner vækker opsigt, da han i 2013 var involveret i en tragisk dødsulykke, da Lasse Burholts bil i høj fart ramte en bil med en australsk familie i T-krydset Lendumvej/Bredmosevej ved Sindal.

Ved ulykken blev tre børn på 11, ni og tre år dræbt, da deres mor overtrådte sin ubetingede vigepligt og svingede sin Citroen Berlingo ud foran Lasse Burholts Mitsubishi Grandis, der kom kørende med 125 kilometer i timen på en strækning, hvor man højst må køre 80 kilometer i timen.

Sagen fra 2013 får ingen indflydelse på domsafsigelsen i de to aktuelle sager, og den 47-årige frederikshavner ønsker ikke at rippe op i den tragiske sag fra 2013.

- Jeg ønsker ikke at udtale mig i dag af hensyn til familien. Der er ikke noget formål med at rippe op i den gamle sag, siger han til TV2 Nord.

Bøder og frakendelse af kørekort

Lasse Burholt blev under retssagen i 2013 også dømt for mangel på hensynsfuld kørsel, for høj fart og for at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Han blev i dengang dømt til at betale 20 dagbøder à 500 kroner, ligesom han fik en betinget frakendelse af kørekortet i tre år.

Også moren til de tre dræbte børn overtrådte færdselsloven ved at være uopmærksom og overtræde sin ubetingede vigepligt.