LIGE NU:

Nordjysk skoleelev I spidsen for landets skolebørn

Thea Enevoldsen fra Brønderslev tiltræder snart som formand for Danske Skoleelever. Derfor er hun taget til Folkemødet for at tale skoleelevernes sag.

Thea Enevoldsen sidder som mange andre 9.klasses-elever med afgangseksamen her i juni. Men hun har mere travlt end de fleste. Hun er nemlig også blevet valgt som formand for den landsdækkende interesseorganisation, Danske Skoleelever.

Det betyder, at hun i disse dage bruger læseferien på lange arbejdsdage med debatter fra morgen til aften på Folkemødet på Bornholm.

- For mig handler det om koordinering, planlægning og at multitaske. For eksempel når jeg sidder i et fly på vej til Folkemødet, så kan jeg lige sidde og forberede mig til min dansk eksamen, siger Thea Enevoldsen.

Til daglig går hun på Skolegades Skole i Brønderslev, men den 1. juli tiltræder hun som formand for Danske Skoleelever, der repræsenterer eleverne på de danske folke-, fri- og privatskoler.

- Vi bruger det meste af vores tid i skolen, og derfor er det vigtigt, at vi også får indflydelse på vores egen hverdag, siger hun.

Travl kalender på Folkemødet

Det er Thea Enevoldsens første tur til Folkemødet i Allinge på Bornholm. Danske Skoleelever har et telt på pladsen, hvor der er debatter dagen lang, og de fleste af dem skal Thea Enevoldsen selv deltage i. Derfor ser hendes Folkemøde-besøg også noget anderledes ud end mange andres.

- De flestes første møde med Folkemødet er nok, hvor de går fra telt til telt og smager foreningsbolcher, men jeg kommer til at stå i et telt med en mikrofon i hånden hele tiden, siger hun.

Fredagens første debat er med rådmænd for skoleforvaltningerne i flere af de større danske byer. Debatten handler om, hvordan vi får flere elever til at blive i folkeskolen, og de andre debattører er noget mere garvede på den politiske scene end Thea Enevoldsen:

- Det kan godt være lidt unfair, for flere af dem har jo siddet på en formandspost i 15 år, og hos Danske Skoleelever er vi kun på posten et enkelt år, og jeg er helt ny, så det kræver, at man stepper sit game op og kommer forberedt. Men vi kan jo noget, som de ikke kan, for vi ved, hvordan det er at være skoleelev, og det er vores ultimative trumfkort, siger hun.

Selvtillidsboost

En af paneldeltagerne er rådmand for skoleforvaltningen i Aalborg Kommune, Tina French Nielsen, fra Venstre. Hun er meget imponeret af den tiltrædende formand for Danske Skoleelever:

- Hun er bare fantastisk. Man kan mærke, at hun har hjertet og passionen i sig, og det betyder alt. Og så må jeg sige, at jeg er selvfølgelig opmærksom på, at det er en nordjysk formand, og det forventer jeg rigtig meget af. VI har altid haft et tæt samarbejde med Danske Skoleelever, men jeg tror, det bliver endnu mere, nu hvor det er en nordjyde, siger Tina French Nielsen.

For Thea Enevoldsen er der ikke tid til meget andet end arbejde på Folkemødet, men hun synes, det er godt givet ud, for hun får masser af debaterfaring, inden hun tiltræder som formand:

- Folkemødet giver lige et selvtillidsboost, fordi jeg kommer ud, og jeg prøver det. Derudover har jeg fået en rigtig god overlevering fra den tidligere formand, og så kan jeg lige få rundet min skole af, og så kan jeg lære, hvordan man overtager det her spil, for det kan være svært, fordi der er så mange erfarne på det her interesseområde, siger hun.

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

170521 Hjørring Revyen

play Hjørring Revyen er tilbage efter ufrivillig pause: - Det er jo en forløsning

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Til forsiden

Til forsiden