LIGE NU:

Nye restriktioner kan mærkes i Supermarked: - Der bliver fyldt lidt mere i vognene

Nye restriktioner rammer syv nordjyske kommuner fra fredag og mindsker blandt andet nordjydernes bevægelsesfrihed.

Der er nye corona-restriktioner på vej mod syv nordjyske kommuner. Restriktionerne blev de syv kommuners borgmestre informeret om til formiddag ved et møde med sundhedsminister Magnus Heunicke og erhvervsminister Simon Kollerup, og de informationer borgmestrene har kunnet give videre fortæller blandt andet, at borgerne i de syv kommuner får indskrænket deres bevægelsesfrihed. Man vil så at sige lukke kommungrænserne i et forsøg på at holde smittekæder så korte som muligt, så opsporingen kan blive lettere.

Selvom restriktionerne først gælder fra fredag - og selvom mange detaljer formentlig først kommer frem, når regeringen og myndighederne senere torsdag holder pressemøde, mærker man ude i Nordjylland alligevel, at noget er anderledes.

I supermarkedet Superland i Sindal, der ligger i Hjørring Kommune og dermed også bliver ramt af de nye restriktioner, har man torsdag oplevet, at læsene i indkøbsvognene har været tungere end ellers:

- Her i butikken har vi haft lidt mere handel end hvad vi har på en normal torsdag, fortæller købmand Steffen Clausen.

- Og der bliver fyldt lidt mere i vognene end ellers, fortæller han videre. Der er dog på ingen måde tale om decideret hamstring og der er intet, der tyder på, at forsyningssikkerheden i de kommuner, der står overfor de nye restriktioner, kommer i fare.

- Det er træls

At der nu bliver indført nye restriktioner kalder Steffen Clausen for træls:

- Som vi siger det heroppe. Men når situationen er, som den er, må vi allesammen gøre hvad vi kan, for at få det her under kontrol.

Der er mange spørgsmål som Steffen Clausen og alle vi andre stadig mangler svar på, og omkring den begrænsning af bevægelsesfriheden, der er på vej for de berørte kommuner, er det for eksempel spørgsmålet om at pendle på arbejde i en anden kommune, der trænger sig på. Det og mange andre svar får vi forhåbentlig, når der senere torsdag er pressemøde. Steffen Clausen er dog positiv og fortrøstningsfuld:

- Vi må få det bedste ud af det.