LIGE NU:

Rekordsmitte i Frederikshavn – 17 smittede på én dag

Frederikshavn Kommune har torsdag oplevet det højeste antal registrerede smittede med coronavirus, siden smitten brød ud.

Oven på en dag, hvor der er lagt nye restriktioner over Frederikshavn Kommune, er der kommet endnu et corona-skår i kommunen.

quote Det er en påmindelse om, at det her er ikke ovre.

- Birgit S. Hansen, Borgmester, Frederikshavn Kommune, Socialdemokratiet.

Torsdag er den dag kommunen på noget tidspunkt under coronapandemien har oplevet flest smittede. 17 personer er blevet smittet med coronavirus inden for de sidste 24 timer.

- Det er en påmindelse om, at det her er ikke ovre. Det vidner også om, at uanset vi er trætte af, at vi bliver pålagt yderligere restriktioner her i dag (torsdag, red.), så vidner det om, at det er nødvendigt, siger borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit S. Hansen (S).

132,7 smittede pr. 100.000 indbygger

Incidenstallet i Frederikshavn har ligeledes slået ny rekord. Tallet viser, hvor mange smittede kommunen har per 100.000 indbygger, og det tal er nu 132,7 i Frederikshavn Kommune. Det højeste nogensinde registreret i kommunen og det næsthøjeste i Nordjylland - kun overgået af Aalborg Kommune.

- Vi bliver nødt til at holde motivationen og gøre det, vi bliver bedt om med at holde afstand, spritte af, bruge maske, hvor vi skal, arbejde hjemmefra og aflyse kulturarrangementer. Jeg håber virkelige, at de nye tiltag batter, og vi kan se, at tallene så falder. Det er afgørende, at vi alle sammen bakker op om det, vi får at vide, vi skal, så vi kan få stoppet den her smitte, siger Birgit S. Hansen (S) med alvor i stemmen.

Spredt udover hele kommunen

Smitten i Frederikshavn Kommune har under coronapandemien hele tiden været spredt ud over hele kommunen. Der gælder også nu, hvor smitten er på sit højeste, at kommunen ikke kan udpege et bestemt geografisk område, hvor smitten spreder sig eller en specifik aldersgruppe.

- Vi kan ikke sige, at det er den gruppe eller det sted, for så ville det være nemmere at sætte ind, men det her er sådan generel smitte, så derfor skal vi overholde alle de generelle restriktioner, og det er det vi gør, siger Birgit S. Hansen (S).

Onsdag var der kun fem nye smittede i Frederikshavn, men både mandag og tirsdag havde kommunen 16 nye smittede, som den gang var rekord for flest smittede på en dag.

108 smittede i hele landsdelen

Udover de 17 nye smittetilfælde i Frederikshavn Kommune er der registreret 91 tilfælde i de øvrige kommuner - altså 108 tilfælde i alt. Heraf er de 50 nye smittetilfælde registreret i Aalborg Kommune.

Retten i Aalborg

Tiltalt for bedrageri: Mand savede lillefinger af for at få udbetalt ulykkesforsikringer

PH 210121 19 Par holder akut corona-bryllup Still

play Sygdom betød akutbryllup: Arne og Vanja fik sagt ja efter 21 år og 21 dage

80_percent

play Se den flotte video: Far og søn på fototur i Nordjylland

Retten i Hjørring

To unge mænd dømt for gaderøveri i Hjørring

Retten i Aalborg

Tiltalt for bedrageri: Mand savede lillefinger af for at få udbetalt ulykkesforsikringer

PH 210121 19 Par holder akut corona-bryllup Still

play Sygdom betød akutbryllup: Arne og Vanja fik sagt ja efter 21 år og 21 dage

80_percent

play Se den flotte video: Far og søn på fototur i Nordjylland

Til forsiden

Til forsiden