Vaccineoverskud i Arena Nord: Læger råbte ud i rummet, om nogen ville vaccineres

Mindst ti personer, der ikke er frontpersonale, har ifølge TV2 Nords oplysninger fået coronavaccinen søndag eftermiddag, fordi der var vacciner i overskud.

Vaccinerne mod coronavirus hænger ikke lige frem på træerne. Danmark og resten af EU har i lang tid kæmpet med vaccineproducenterne for at få et konstant flow af vaccinerne ind i Europa.

På trods af den hårde kamp, så var der søndag et stort overskud af vacciner i Frederikshavn, efter frontpersonalet var blevet vaccineret. Regionen stod med 35 vaccinedoser i overskud, som de skulle have nogle arme at stikke i.

- Grunden til at vi havde et større overskud i søndags var, at der var noget af det kommunale frontpersonale, som allerede var vaccineret ude på plejehjemmene nogle dage tidligere, og så havde vi egentlig allerede taget vaccine med op til dem, siger Jan Nybo, der er chef for COVID-19-indsatsen i Region Nordjylland.

Læger gik febrilsk rundt

Fordi vaccinerne allerede var blevet blandet, var det ikke muligt at flytte vaccinerne til et andet sted, og derfor blev Falck-reddere tilkaldt til vaccinationsstedet i Arena Nord. Ifølge TV2 Nords oplysninger var det dog kun 19 Falck-reddere, der dukkede op i Arena Nord for at tage imod vaccinen.

Er der andre end Falck-folk, der har fået?

- Mig bekendt var det det, vi gjorde. Vi ringede, og så fik vi Falck-folk til at komme og så var det dem, der fik vaccinerne, svarer Jan Nybo til TV2 Nord.

Men ifølge TV2 Nords oplysninger gik lægerne i Arena Nord febrilsk rundt sidst på eftermiddagen og spurgte de få, der var tilbage i arenaen, om de ville vaccineres, fordi de stadig havde vacciner i overskud, der skulle gives på dagen.

Er det normalt?

- Bestemt ikke, vi forsøger at udnytte alle vaccinerne efter de gældende retningslinjer, siger Jan Nybo.

Mindst ti vaccineret som ikke er frontpersonale

Søndag eftermiddag var der holdkamp mellem Vendsyssel Elite Badminton og Gentofte. Overfor TV2 Nord bekræfter Vendsyssel Elite Badminton, at både spillere fra deres hold, men også fra Gentofte er blevet vaccineret i søndags. Det samme blev flere personer med tilknytning til Vendsyssel Elite Badminton.

Også Arena Nord bekræfter, at nogle af deres medarbejdere har fået vaccinen søndag eftermiddag. I alt kan TV2 Nord tælle mindst ti personer, der har fået vaccinen, som ikke er en del af frontpersonalet.

- Det vigtigste for mig er egentlig, at vi får brugt al vaccine, så der ikke er noget, der går til spilde, så vil der være nogen, der er kommet frem i køen, og det er jo så bare det at være heldig og være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, siger Jan Nybo til TV2 Nord.

Men det er ikke sådan, at man bare kan møde op fem minutter før lukketid og være heldig?

- Nej, nej, nej, overhovedet ikke, svarer Jan Nybo.

Får andet vaccinestik

TV2 Nord har været i kontakt med flere, der er blevet vaccineret i Arena Nord søndag eftermiddag, som ikke er en del af frontpersonalet. Ifølge dem fik de at vide, at de ikke kunne være sikre på at få vaccinestik nummer to.

Du kan godt garantere, at de får vaccine nummer to?

- Helt sikkert, for ellers kan man sige, så ville den også være spildt igen. Der er ingen, der får vaccine et, som ikke får vaccine to eller bliver tilbudt vaccine to, svarer Jan Nybo.

Flere af de vaccinerede bor til dagligt i København, men også de kan være sikre på at få vaccinen anden gang, forklarer Jan Nybo. Han fortæller, at regionerne har et samarbejde om, at man godt kan få den første vaccine i en region og den anden i en anden region.


Seneste nyt

fra Nordjylland