Mange ældre lader sig vaccinere – især fordi pårørende hjælper til

Flere ældre nordjyder får hjælp af en pårørende, når de skal vaccineres. Og det gør, at flere får et stik i skulderen, lyder det fra Regionen.

Lige nu er Region Nordjylland i gang med at vaccinere borgere over 85 år. I første omgang har 3000 nordjyder fået en indkaldelse til corona-vaccine. I alt er der omkring 12.000 i målgruppen 85+ i landsdelen.

Ifølge regionen er opbakningen fra de ældre stor, og mange ønsker at få en vaccine. Men det kan være svært at bestille en tid og komme afsted, hvis man ikke er vant til det. Derfor er det en god ide, at få hjælp af en pårørende.

90-årig fik hjælp af veninde

90-årige Vera Møl Søndergaard er en af de nordjyder, som har fået det første stik.

- Jeg er glad for at være vaccineret, for det giver håb om, at jeg snart kan se nogle flere mennesker. Der er mange dage, som ligner hinanden, og jeg kan jo ikke blive ved med at støve af, siger Vera Møl Søndergaard, som bor i Hjallerup og fik sit vaccine-stik i Brønderslev-Hallen.

Hun fik hjælp af en veninde, som stod for transporten til hallen.

Regionsrådsformand Ulla Astman opfordrer netop pårørende og venner til at give en hjælpende hånd til de ældre i målgruppen 85+ år.

- Vi er glade for at kunne gå i gang med at vaccinere vores ældste borgere. De lider stort afsavn under nedlukningen og er sårbare, hvis de bliver syge. Derfor vil jeg kraftigt opfordre til, at man som ven eller pårørende hjælper de ældre med at få kigget posten igennem og tjekket, om der er kommet en invitation. Og at man også hjælper til med at få bestilt en tid til vaccinationen og eventuelt kører den ældre til vaccinationsstedet, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

I løbet af den kommende tid vil flere borgere få en indkaldelse til vaccine. Når man som borger har modtaget den, kan der bestilles en tid på www.vacciner.dk. Der skal bestilles tid på forhånd. 


Coronavirus

corona vaccine

Alle vaccinecentre i Nordjylland er nu lukkede

Henrik Nielsen, Aalborg Universitetshospital

play Får vi corona-jul igen i år? - Nej, ingen grund til bekymring, siger ekspert

coronatest

play - Vi må forvente en fjerde coronabølge, siger nordjysk professor

PH 280622 SI Spildevand tjekkes for corona Still

play Afføring gør, at coronasmitten kan følges tæt over sommeren

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland