Seneste nyt:

Storfavoritten Erik skal forsvare sin DM-titel i krolf

Krolf er en sport med en høj gennemsnitsalder hos atleterne, og forsvarende danmarksmester Erik Kjeldgaard er ingen undtagelse. Den 70-årige nordjyde forsøger lørdag at vinde sit femte mesterskab til DM-ugen i Aalborg.

Lørdag bliver danmarksmesterskabet i krolf afgjort i Østre Anlæg i Aalborg. Sporten er måske ikke den mest kendte i landet, men for den ældre del af befolkningen har krolf de seneste år opnået større og større popularitet. 

Som navnet antyder, er krolf en kombination af de to mere kendte sportsgrene kroket og golf.

Erik Kjeldgaard fra Klarup har vundet DM i krolf fire ud af de seks gange mesterskaberne er blevet afholdt, men efter første runde er forhåbningerne om et femte mesterskab ikke høje.

- Jeg har brugt for mange slag, så jeg skal være meget god i de næste runder, og det, tror jeg ikke rigtig, kan lade sig gøre i dag, siger Erik Kjeldgaard. 

- Det må jo også slutte på et tidspunkt. 

Hvis du mod forventning ikke snupper førstepladsen i dag, tror du så, du får en god dag alligevel?

- Ja, det vil jeg ikke være skuffet over. Jeg kan jo ikke blive ved med at være heldig, så bare jeg har haft en god dag og har snakket med nogle af de andre, så er jeg fint tilfreds, siger Erik Kjeldgaard.

OM DM-UGEN

En sport i stor vækst

Det er som tidligere nævnt kun sjette gang, at danmarksmesterskaberne i krolf bliver afholdt, men sporten bare vokser og vokser.

- Det er nok fordi, at pensionister kan komme ind fra gaden uden nogen som helst sportserfaring og så spille på lige fod med dem, der har spillet i mange år, siger Per Kyhn, der er landsudvalgsmedlem for krolf i DAI. 

Alderspræsidenten til mesterskabet i DM-ugen er en kvinde på 84. Og specielt det sociale i sporten trækker nye spillere til.

- Det kombinerer hyggen med konkurrencelysten i os alle. Det gør ikke så meget, om man taber, for der er altid en ny kamp lidt senere, siger Per Kyhn.

For Erik Kjeldgaard er det da også det sociale, der trækker.

- Det er det allervigtigste. Jeg kender jo næste de fleste her, for jeg har mødt dem mange gange. Selvfølgelig spiller man for at vinde, men bare man spiller med nogle hyggelige mennesker, så er dagen fin, siger Erik Kjeldggard.

Der er 2632 medlemmer i Dansk Krolf Union, og gennemsnitsalderen er 72,6 år. Der findes næsten 200 krolfklubber landet over.


Morten Marinus

play Endnu en DF'er kaster håndklædet i ringen: Morten Marinus forlader Dansk Folkeparti

030521 Drab Ørstedsvej

liveblog Tredje retsdag i makaber drabssag: Følg livebloggen fra Retten i Aalborg

20180727-140508-1-4752x3163ma

play Tiltale: Bestilte narko med posten

150822 ÅN Kunstnere collage

Årets Nordjyde byder på musik og komik fra øverste hylde

Morten Marinus

play Endnu en DF'er kaster håndklædet i ringen: Morten Marinus forlader Dansk Folkeparti

030521 Drab Ørstedsvej

liveblog Tredje retsdag i makaber drabssag: Følg livebloggen fra Retten i Aalborg

20180727-140508-1-4752x3163ma

play Tiltale: Bestilte narko med posten

Til forsiden

Til forsiden