LIGE NU:

Efter hærværk: Reetablering af klitter udskydes

Egentlig ville Frederikshavn Kommune allerede nu genskabe de klitter i Skagen, som i oktober blev vandaliseret. Men en klage sætter en stopper for planerne, skriver Jyllands-Posten.

Borgere i Skagen var rystede, da de i oktober kunne konstatere, at en fredet klit ved Sønderstrand var blevet jævnet med jorden med en gummiged.

Faktisk skulle Frederikshavn Kommune på nuværende tidspunkt genskabe klitterne, men arbejdet står stille. Det skriver Jyllands-Posten.

- Vi havde forventet at kunne påbegynde reetableringen af klitterne ved Vippefyret i Skagen nu. Men beslutningen fra Fredningsnævnet er blevet påklaget. Og sagen er overgivet til Politiet, skriver Frederikshavn Kommune i en mail til Jyllands-Posten.

Hvem der har påklaget reetableringen og hvorfor, kan kommunen ikke fortælle Jyllands-Posten.

Stort arbejde at genetablere

Allerede få dage efter vandaliseringen fortalte Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit Hansen fra Socialdemokratiet, at klitten ville blive reetableret.

- Det er en stakket frist, for vi fører sandet tilbage. Det tager lang tid, og det bliver dyrt, og finder vi synderen, så vil vedkommende få en stor regning, sagde Birgit Hansen 28. oktober til TV2 Nord.

Det er et større arbejde at reetablere klitten, fordi marehalmen, som holder på sandet, er blevet gravet fri. Derfor skal klitterne genplantes.

Indslag fra 28. oktober 2019: Kommunen vil hurtigst muligt forsøge at retablere den ødelagte klit i Skagen.

To personer sigtet for groft hærværk

Efter en større efterforskning kunne Nordjyllands Politi i november anholde to personer, som er sigtet for groft hærværk og overtrædelse af naturbeskyttelsesloven.

Sagen er efterfølgende blevet overdraget til Østjyllands Politi. Årsagen er, at ægtemanden til politidirektøren i Nordjylland, Anne Marie Roum Svendsen, har en forretningsmæssig relation til en af de to sigtede.

160421 Henning Bagger vejr

Sol og varme til store dele af landet

Blå blink

Biljagt med over 200 km/t: Vanvidsbilist standset af sømmåtter

40_percent

play Sparekasse vil kickstarte foreningslivet med en million kroner

80_percent

play Stor aftale om yderligere genåbning på plads: Her er overblikket

160421 Henning Bagger vejr

Sol og varme til store dele af landet

Blå blink

Biljagt med over 200 km/t: Vanvidsbilist standset af sømmåtter

Til forsiden

Til forsiden