Seneste nyt:

Efter voldsom kritik: Boligforening har nu svaret kommunen

Frederikshavn Boligforening har onsdag afleveret svar på de spørgsmål, som Frederikshavn Kommune har forlangt, efter boligforeningen er blevet beskyldt for at have omgået reglerne ved det seneste Forbrugervalg.

For bare to dage siden lød det ellers, at det ville tage boligforeningen 12 dage at skrive svar, men kommunen skruede bissen på og krævede svar senest fredag i denne uge.

Og onsdag er svarene klar.

quote Jeg kan bare understrege, at uanset hvad der sker, så har vi handlet efter gældende praksis, og vi har ikke haft i sinde at handle ulovlig

Fie Mølholt, bestyrelsesformand, Frederikshavn Boligforening

Det oplyser formanden for Frederikshavn Boligforening, Fie Mølholt, som erkender, at bestyrelsen har været under tidspres.

- Vi er ganske almindelige mennesker, så vi har hyret en advokat til at hjælpe os, siger hun og tilføjer, at der umiddelbart ikke er dukket nye oplysninger op i sagen.

Massiv kritik af valget

Travlheden de seneste to døgn hos Frederikshavn Boligforening skyldes, at Frederikshavn Kommune mandag dumpede den foreløbige redegørelse om boligforeningens ageren i forbindelse med Forbrugervalget 2021.

Frederikshavn Kommune har bedt boligforeningen om svar på, hvordan boligforeningen har håndteret stemmerne til Forbrugervalget til Frederikshavn Forsyning efter massiv kritik fra blandt andre nogle af de kandidater, der ikke blev valgt ind.

Kritikken går på at det er Frederikshavn Boligforening, der administrativt og imod reglerne har stemt - uden at spørge beboerne om lov.

- Vi er blevet klogere, selvfølgelig er vi det, men jeg kan bare understrege, at uanset hvad der sker, så har vi handlet efter gældende praksis, og vi har ikke haft i sinde at handle ulovligt, slår Fie Mølholt fast.

Hun håber, at Frederikshavn Kommune er tilfreds med de svar, der kommer. 

Kommune skal vurdere

Det er nu op til netop kommunen, der er tilsynsmyndighed på området, at afgøre, hvorvidt Forbrugervalget er foregået efter reglerne. Og om valget eventuelt skal gå om.

Også Bolig og Planstyrelsen er gået ind i sagen. Styrelsen har bedt Frederikshavn Kommune om en redegørelse og kommunens opfattelse af sagen omkring Frederikshavn Boligforenings brug af stemmer. Kommunen skal have sin redegørelse klar senest 20. juni.


fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

010722 Skagen Festival

Nu spiller musikken i Skagen og Nibe

Festivalgæster

gallery De nordjyske festivaler er tilbage for fuld musik – og gæsterne elsker det

fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

Til forsiden

Til forsiden