Seneste nyt:

Foreløbig redegørelse i sag om stemme-fifleri falder ikke i god jord hos kommune

Frederikshavn Kommune synes ikke de fået svar på sine spørgsmål i den foreløbige redegørelse Frederikshavn Boligforening mandag har afleveret.

Frederikshavn Kommune har den sidste uge ventet på en redegørelse fra Frederikshavn Boligforening, der skulle give kommunen svar på, hvordan boligforeningen har håndteret stemmerne til forsyningsvalget i Frederikshavn.

Kommunen har bedt om en redegørelse, fordi en række medier har sat spørgsmålstegn ved valgets gyldighed på baggrund af massiv kritik fra blandt andet en række af de kandidater, som boligforeningens direktør Kim Madsen slog i valghandlingen.

Boligforeningens direktør vandt valget med stemmer fra målere i vaskekældre og ved at boligforeningen brugte flere af deres lejeres stemmeret uden at indhente fuldmagt. Ifølge boligforeningen er det faktisk i overensstemmelse med reglerne. Alligevel valgte Kim Madsen at trække sig fra Forsyningens bestyrelse efter kritikken.

Ikke tilfreds med foreløbig redegørelse

Mandag skulle Frederikshavn Boligforening så give Frederikshavn Kommune en redegørelse om hvordan stemmerne er håndteret, men boligforeningen skriver ikke i redegørelsen, hvordan de har håndteret stemmeafgivelsen. I stedet står der, at de nu har søgt hjælp hos BL – Danmarks Almene Boliger – for at komme med en endelig redegørelse, og det falder ikke i god jord hos Frederikshavn Kommune.

- Derfor har vi også allerede her til aften (mandag aften, red.) skrevet tilbage til Frederikshavn Boligforening, at det Frederikshavn Kommune skal have svar på, det er, konkret hvordan de har håndteret stemmeafgivningen, og derfor venter vi svar inden på fredag, siger borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit S. Hansen (S).

Omvalg er en mulighed

Når den endelige redegørelse kommer er det vigtigt for Frederikshavn Kommune, at det står på skrift, hvordan boligforeningen har håndteret stemmeafgivningen, fordi de vil gå videre med redegørelsen og få svarene vurderet af en ekstren jurist, professor eller andet, så de kan finde ud af om valget holder eller ej.

- For at vi skal kunne træffe sådan en beslutning, så skal vi have sikker jord at stå på, og så skal det komme på skrift, hvordan de her stemmer er håndteret, for hvis vi skal ud at sige, at der skal ske et omvalg, så skal det ske på sikker grund, for jeg ønsker ikke bare at sige omvalg, for det er forbrugernes penge, det kræver, hvis der skal et omvalg til, siger Birgit S. Hansen (S).


Frederikshavn Recycling

Kæmpestort grønt erhvervsområde på vej: Skal skabe 1.000 arbejdspladser

Morten Marinus

play Endnu en DF'er kaster håndklædet i ringen: Morten Marinus forlader Dansk Folkeparti

030521 Drab Ørstedsvej

liveblog Tredje retsdag i makaber drabssag: Følg livebloggen fra Retten i Aalborg

20180727-140508-1-4752x3163ma

play Tiltale: Bestilte narko med posten

Frederikshavn Recycling

Kæmpestort grønt erhvervsområde på vej: Skal skabe 1.000 arbejdspladser

Morten Marinus

play Endnu en DF'er kaster håndklædet i ringen: Morten Marinus forlader Dansk Folkeparti

030521 Drab Ørstedsvej

liveblog Tredje retsdag i makaber drabssag: Følg livebloggen fra Retten i Aalborg

Til forsiden

Til forsiden